Kub83a Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Witam Opiszę problem: Ruszając autem (zimny silnik) w krótką trasę temperatura silnika ładnie rosła i tak się utrzymując do 90*C. Po paru km przypadkowo zauważyłem ze wskazówka nagle opadła wskazując 0*C jakby silnik był zimny i tak się utzymywało przez kilka chwil Nagle znowu skok do 90*C ale od razu odbitka na 0*C. Przestraszyłem się i od razu podjechałem do kolegi aby podpiąc pod kompa i wyskoczyło - uszkodzony czujnik tempeartury/ sporadyczny (cos w tym rodzaju) Po skasowaniu błędu i udaniu sie do domu temepartura rosła sobie znowu do 90*C Pytanie: czy jest to objaw uszkodzonego czujnika lub jego bliski koniec, czy spróbować przeczyścić styk bo moze złapał wilgoci gdzieś na styku i stąd wariacje wskazań ? pozdr.
mih82 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 jak ja tak miałem to był to czujnik, po podłączeniu do kompa było 90 a na zegarach 60
Kub83a Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2015 ok dzięki Ja może w pierwszej kolejności spróbuję przeczyścić styki i zobaczę czy to pomoże jeżeli nie to wymiana na nowy
Rekomendowane odpowiedzi