Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Brzęczyk zapalonych świateł - po otwarciu drzwi.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanko. Po otwarciu drzwi i zostawieniu zapalonych świateł nie brzęczy brzęczyk.Światełko w środku normalnie się zapala. Gdzie go mogę szukać i gdzie jest włącznik do oświetlenia wnętrza i brzęczyka ??

Opublikowano

"Brzęczyk" to jest w liczniku i nie ma do tego wyłącznika a co do oświetlenia to oczywiście w lampce.

Opublikowano
  • Autor

"Brzęczyk" to jest w liczniku i nie ma do tego wyłącznika a co do oświetlenia to oczywiście w lampce.

chodziło mi o mikrostyk, który załącza po otwarciu drzwi.

Opublikowano

To trzeba precyzować i pisać o microstykach a nie o wyłącznikach. Tutaj niektórzy mają takie pomysły, że łatwo pomyśleć, że i Ty szukasz jakiegoś ukrytego co wyłączył ci brzęczyk ;)

W zamku drzwi.

Już nie pamiętam czy to nie wygląda dokładnie tak jak tutaj:

http://www.vwaudiforum.co.uk/forum/showthread.php/112069-Lock-microswitch-problem-Door-open-signal-failure-Car-may-lock-you-out-May-affect-other-VAG-vehicles

http://www.audiworld.com/forums/tt-mk1-discussion-9/you-can-replace-door-open-micro-switch-door-latch-1929857/

Edytowane przez soulmaster3m

Opublikowano

Mikrostyki są zamkach drzwi. Ale skoro lampka Ci się zapala to znaczy, że styki działają poprawnie. Może sam Brzeczyk Ci się uszkodził.

Rusz samochodem z lekko zaciagnietym hamulcem recznym. Jeżeli Brzeczyk masz dobry to po kilku metrach powinien zacząć działać,podczas gdy na FISie wyskoczy komunikat o zaciagnietym hamulcu. Jeżeli równocześnie z komunikatem Brzeczyk nie zadziała ton znaczy, że jest uszkodzony.

Opublikowano

O ile jest FIS ;) Bo jak nie ma to tylko kontrolka.

Opublikowano

Ale Brzeczyk tez chyba bedzie

Opublikowano

Brzęczyk ( głośniczek) jest w liczniku . Jeśli po otwarciu drzwi światło się zapala to styk jest ok a Brzęczyk do wymiany.

Opublikowano
  • Autor

O ile jest FIS ;) Bo jak nie ma to tylko kontrolka.

Fisa nie ma. Wydłubie licznik i spróbuję wymienić brzęczyk :)

Dzięki za info.

Edytowane przez Ostan

Opublikowano

A próbowałeś z ręcznym?

Opublikowano

Tylko przy pełnym FISIE brzeczyk informuje o jeździe na zaciągniętym ręcznym?

Opublikowano
  • Autor

Na ręcznym też nie piszczy. Ale jak się zapala rezerwa, to jest piszczenie. To ten sam brzęczyk ?? No bo jeśli tak, to zgłupiałem :kox:

Opublikowano

Na ręcznym też nie piszczy. Ale jak się zapala rezerwa, to jest piszczenie. To ten sam brzęczyk ?? No bo jeśli tak, to zgłupiałem :kox:

Miałem kiedyś problem z brzęczkiem. U mnie problem tkwił w mikrostyku w zamku , ale jak u ciebie światło w wewnętrzne działa ( bo ten sam mikrostyk odpowiada za podświetlenie nóg|) to faktycznie problem może być w liczniku. Vagiem można sprawdzić brzęczek.

Opublikowano
  • Autor

Vagiem można sprawdzić brzęczek.

Tak zrobię :)