Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Shell Helix 10W-40 !!!HELPPPPP!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie!!

Wymieniłem olej w silniku 1.9TDi 110KM 1996r. na Shell Helix 10W-40. Panowie po wymianie oleju samochod zaczal glosniej klekotac- az nie przyjemne dla ucha!!Przeczytałem juz posta "na jakim oleju jezdzicie" i jak najszybciej chce wymienic na MOBIL SYNT S 5W-40 myslicie ze ta wymiana przywróci mój równomierny i cichy klekotek??

P.S. W książce Audi A4 przeczytałem że do modelu 1999r. oznaczenie oleju silnikowego to 505 00 a powyższy Mobil spełnia te kryteria!

Z góry dzięki za odpowiedzi!!

Opublikowano

Na ciepłym czy na zimnym klekocze?

Opublikowano

Ja slyszalem klekotanie przy swoim aucie po jezdzie z wiekszymi predkosciami. Po wymianie oleju na Castrola znikl ten problem :razz:

Opublikowano
  • Autor

Klekocze na ciepłym i zimny :sad: m!

Opublikowano

ja zmieniłem oliwe na TEXACO 10W-40

wcześniej z rana po uruchomieniu przez około 2-3 sekundy było delikatne klępnięcie

po wymianie jeż nie mam klepania

"fachowcy" twierdzą iż najpewniej juz był stary/rzadki olej i dlatego z rana potrafiły klepnąć popychacze

Opublikowano
ja zmieniłem oliwe na TEXACO 10W-40

wcześniej z rana po uruchomieniu przez około 2-3 sekundy było delikatne klępnięcie

po wymianie jeż nie mam klepania

"fachowcy" twierdzą iż najpewniej juz był stary/rzadki olej i dlatego z rana potrafiły klepnąć popychacze

zwasze lekko poklekocze rano na zimnym szczegolnie w zimie i chodz bys nie wiem jaki olej wlal to nie pomoze :razz:

Opublikowano

z doświadeczenia wiem ze mineralny pomoze, mam podobnie po zmianie na Shell 10W-40, jak odpalam po nocnym postoju to zaklekocze i spokuj, a na mineralnym nawet w zimie tak nie było

Opublikowano
z doświadeczenia wiem ze mineralny pomoze, mam podobnie po zmianie na Shell 10W-40, jak odpalam po nocnym postoju to zaklekocze i spokuj, a na mineralnym nawet w zimie tak nie było

co ty mowisz.przeciez mineralny jest duzo gestszy a w zimie to juz w ogole to tymbardziej bedzie klekotal i to dluzej :razz:

Opublikowano

niby tak, ale pisze jak było a jest traz, auto stoi w tym samym garażu, a a jak odpalałem auto to ściągałem czapke :razz: może olej lepiej zostawał w szklankach zaworowych i był na tyle gęsty ze nie klekotały tak

Opublikowano

moze poprostu juz szklanki do wymiany a z olejem to przypadek :razz:

Opublikowano

może :wink: ale przypadek strasznie dziwny, od razu po zalaniu oleju :)

Opublikowano
może :wink: ale przypadek strasznie dziwny, od razu po zalaniu oleju :)
zycie lubi zaskakiwac :razz:
Opublikowano

Jeżdżę na takim Shellu i jakoś specjalnie zwiększonego klekotania nie zauważyłem.

Opublikowano

Mi klekocze na castrolu.......wymieniłem szklanki na nowe i jest tak samo...myślę że wszystko zależy od oleju....wcześniej mi nie klekotał aż do czasu zalania Castrolem półsyntetykiem 10W-40.....teraz wleje mobil i zobacze czy pomoże...