Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Ilość mikronów na klapie? (sedan)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie mam pytanie ile macie w sedanach mikronów na obszarze powiedzmy około 10 cm od tylnej szyby, mowa oczywiście o klapach nie malowanych na 1000% ? (obszar jak na załączonym obrazku :decayed: )

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5e6c12f35c97ac8e.html

Opublikowano

Dopuszczalne jest 200 , powyżej - malowane.

Opublikowano

Ewentualnie + 100% poprawka we fabryce.

Opublikowano

ja mam wszędzie 120 130 mikronów, natomiast na wszytkich drzwiach niżej szyby dokładnie taka szerokość jak Ty zaznaczyłeś na klapie 200, zdziwiło mnie to osatnio :P

Opublikowano

Tak ma być, to dopuszczalne.

Opublikowano

Bo ja na swojej w tym miejscu mam ok 250-300 w krytycznych momentach, tyle ze wiem ze była "tynkowana" ale raczej od przodu, ze tak to ujmę. z tego tytuły pojechałem oglądać klapę co by jakaś lepsza dopasc i wszędzie było właśnie w granicach 110-180 a w miejscu którym zaznaczyłem tez było ok 300. Zastanawia mnie fakt ze w tym miejscu jest tak dużo, bo to tak mało logiczne miejsce skoro była klepana to z przodu tez musiała by być pokryta grubsza warstwa lakieru ni chyba ze cos na nią spadło :o:D

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

powiedzmy, że średnia to ok 150 +-30 mikro, jeżeli coś było lakierowane w fabryce np tylko podkładem bo auto było powiedzmy po gradobiciu ( a tak się trafia przy transporcie) to taka warstwa ma tylko ok 10-20 mikro na całości więcej, nie do wykrycia