Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

perzkładka silnika z 2.0 litra na 2.7 bt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy ktos sie wie jakie koszty są z przemiana silnika 2.7 z budy a4 b5 do budy b.6 silnik 2.0 litra ?? jaka jest ingerencja i czy to warte zachodu?? skrzynia manual

Opublikowano

diesel benzyna ? koszty sa zalezne od tego co dokładnie chcesz miec skad wezmiesz silnik czy bd trzeba cos przy nim robic itd itd

czy chcesz tez quatro ? to ciezki kawałek chleba ;)

Opublikowano

Jak chcesz wszystko na tip top z rewizja , remontem silnika to licz ok 25tyś wraz ze swapem , jakbys kupil tanio silnik to moze w 15 sie zamkniesz.

Opublikowano
  • Autor

Jak chcesz wszystko na tip top z rewizja , remontem silnika to licz ok 25tyś wraz ze swapem , jakbys kupil tanio silnik to moze w 15 sie zamkniesz.

SILNIKI WIDZIALEM NA ALLEGRO ZA 4-5 TYS ALE WIADOMO ZE TRZEBA COS W NIEGO WŁOZYC...ALE CIEKAWE JAK Z ZAWIESZKA I HAMULCAMI??

SILNIKI WIDZIALEM NA ALLEGRO ZA 4-5 TYS ALE WIADOMO ZE TRZEBA COS W NIEGO WŁOZYC...ALE CIEKAWE JAK Z ZAWIESZKA I HAMULCAMI??

JESZCZE SKRZYNIA MANUAL JEST U MNIE I NIE WIEM CZY PASUJE CZY NIE... MAM SILNIK 2.0 BENZYNA ALT

diesel benzyna ? koszty sa zalezne od tego co dokładnie chcesz miec skad wezmiesz silnik czy bd trzeba cos przy nim robic itd itd

MAM SILNIK 2.0 BENZYNA ALT SILNIK WŁASNIE JESTEM W POSZUKIWANIU I NAWET ZASTANAWIALEM SIE CZY NIE KUPIC CALEGO SAMOCHODU....:/ B5

QUATRO BY SIE PRZYDAŁO I NIE IWEM JAK TO UGRYZC

Opublikowano

kup angliika s4 b5 lub uszkodzona i przekladaj , skrzynia 2.0 nie pasuje , ja hamulce mam od 3.0

Opublikowano

Nie wiem czy bym się w to bawił jako bazę mając budę z 2.0...

Już pomijając koszty samego swapa silnika (tak jak koledzy napisali - tanio nie będzie. Lepiej mieć całego dawcę niż kupować graty)

Zawiecha - do przerobienia / nie ta kategoria wagowa. Musi być zawias który "dźwignie" taki ciężar silnika.

Napęd - bez quattro myślę że szkoda zachodu. Jeśli nawet zepniesz to ze skrzynią której 2.7 nie zmieli na pył szybciutko ( Twoja nie podejdzie), to nie widzę sensu mieć 270km i 400Nm na przód. Chyba że chcesz robić tylko efektowne burnouty a opon masz cały garaż :decayed:

Hamulce - seryjne hamulce z S4 B5 już z założenia nie hamują. Jakiś dobry zestaw już trzeba zrobić - np. z Porsche.

Przy dobrych wiatrach 3-4 tysiące zestaw wyjdzie...

Układ wydechowy - tutaj masz V6 i to uturbiony, więc cały wydech do uszycia od nowa albo dopasowywanie z jakiegoś innego V6.

A jak V-ka to i koszta x2 jak nie x3...

A to tylko podstawowe sprawy. Jeszcze pewnie tysiąc innych powodów i przeszkód po drodze.

Biorąc pod uwagę taki projekt celowałbym raczej w budę np. B6 2,5 TDI z Quattro. Mniej rzeczy będzie do przerobienia.

Znam jedną taką historię i auto zostało przerobione, ale i tak łatwo nie było. Nie mówiąc że za te pieniądze już by sobie kupił ładne B7 :D

Jak mówi stare powiedzenie: "Wszystko się da zrobić, ale nie zawsze się opłaca"

Opublikowano

Ja bym zrobił inaczej kupił Anglika b6 3.0 manual quatro i z walnietym motorem i masz wszystko co potrzebujesz na swap napędy pompy wszelki osłonki itd, i zostanie Ci kupić tylko motor najlepiej od nosba a resztę masz i nie szukasz części przez pół roku. A co ci zostanie to sprzedasz. Generalnie racjonalna kwota bez szaleństw typu wydechy hamulce itp itd ok 15 k

Opublikowano

napisz do nosb-a on juz przerabiał b6 z motorem 2.7bt

Opublikowano

Moja również robił nosb ;)

Opublikowano

Moja również robił nosb ;)

I zrobił tak dobrze, że nie wyobrażam sobie oddać auta na taki zabieg do kogoś innego :decayed:

Opublikowano

Fakt byłem widziałem ile pracy itd i nikogo innego również nie polecam ;)

Opublikowano

2.0 bez quattro to słaba baza wymaga dużego nakładu

Opublikowano

Ja miałem 1.9 fwd ;)

Opublikowano

w sumie kto bogatemu zabroni powodzenia jak coś

Opublikowano

Najlepsza baza to 3.0 ;) a koszt hm.. Wiele gratów swoich sprzedamy itd i nie wychodzi aż tak źle

Opublikowano

motor 3.0 jeszcze jest w dobrych $$$ zawsze jest zwrot

Opublikowano

Nie koniecznie xd szukać b6 np z padnietym silnikiem a ich jest dużo ;) i swap ;)

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Ja robie własnie taki swap z 2.0 fwd na 2.7tt quattro. Co trzeba kupić:

-quattro cały zestaw

-dystans pod skrzynie

-pas przód z v6

-silnik kompletny

I sporo innych pierdół o których nikt nie napisze :decayed: