Jump to content
IGNORED

[ALL B5] Problem z centralnym zamkiem Audi a4 1.8 96r


PETERO69
 Share

Recommended Posts

Witam:) Posiadam audi A4 1.8 96 rocznik. Mam problem z centralnym zamkiem oraz z oswietleniem kabiny. Problem jest dosc nietypowy i niepotrafie sobie z nim poradzic. Bardzo czesto zdaza sie ze centralny zamek nie dziala, otwieraja sie tylko drzwi kierowcy, ( Od strony pasazera tak samo) ,a oswietlenie kabiny niezapala sie. Jednak po paru minutach trzymania otwartych drzwi oswietlenie kabiny sie zapala i centralny zamek zaczyna rowniez poprawnie dzialac. Niestety trwa to tylko pare minut i znowu wszystko znow przestaje dzialac. Rozkrecilem pompe, przeciscilem wszystkie styki i sprawdzilem czy dochodzi prad gdyz myslalem ze wtym problem, lecz wszystko wyglada elegancko.Dodatkowo mam takze problem z imobilizerem, czesto zdaza sie ze przy probie rozruchu samochod odpala i zaraz gasnie, towazyszy temu mrugajaca lampka z symbolem auta i kluczyka. Nawet proba przeprogramowania imobilizera i uzywania zapasowych kluczykow nie przyniosla efektu. Sprawdzilem wszystkie bezpieczniki lecz to niepomoglo. Barzdo prosze o pomoc. Rowniez prosil bym o jakis schemat centralnego zamka. Z gory dziekuje i pozdrawiam

Link to comment
Share on other sites

Bardzo czesto zdaza sie ze centralny zamek nie dziala, otwieraja sie tylko drzwi kierowcy, ( Od strony pasazera tak samo) ,a oswietlenie kabiny niezapala sie.

a jak jest jesli otwierasz autko od strony pasarzera ??? problem moze tkwic w zamku on tez odpowiada za oswietlenie i centralny

mlodyy czytaj uważniej.

Piotrek jak coś zdziałasz, daj znać w czym tkwił problem.

Link to comment
Share on other sites

zimne luty w pompie centralnego zamka, albo siada pompa, było na ten temat trochę napisane na forum

Link to comment
Share on other sites

Witam

U mnie był podobny problem.

Zepsuł się imobilizer i oświetlenie.

Auto oddałem do naprawy do serwisu Audi Liewers w Wiedniu.

Dziś odebrałem je i winna nie była tylko cewka przy stacyjce (imobilizer) ale został wymieniony również komputer (steuergerat).

Objawy były takie że najpierw przestało działać światło w środku.

Po 3 miesiącach zaczął psuć się imobilizer. Psuł sie około 3 tygodni aż w końcu całkiem nawalił i nie mogłem zapalić autka.

Cena trochę duża 372E, ale co zrobić.

Pozdrawiam

Link to comment
Share on other sites

Witam podobnie jak niektórzy mam problem z centralnym zamkiem. Otóż raz otwiera wszystkie drzwi a raz nie. Dzisiaj po przeczytaniu postów poszłem zobaczyć do pompki, wyjąłem ją obejrzałem ,wyciągnąłem wtyki i z powrotem je wtyknąłem.niby ok są. I tak otworzyłem bagażnik i kluczykiem przekręcałem raz aby zamknąć a raz aby otworzyć i obserwowałem pomke. I otóż raz otworzył a raz nie,ale jak stuknąłem palcem w nią to działało.Hmm dobre :no: ,czyli jakby coś nie łączyło ,ale prąd cały czas jest bo przy otwieraniu i zamykaniu słysze pyknięcie, czyli jakby się jakiś tłoczek ciśnienia blokował. Więc poradzcie czy jest tam w środku cosik aby przeczyścić (od ciśnienia) , czy to może zimy lód, czy no nie wiem co? Ale powtarzam że jak nie zadziałam centralny i jak puknąłem palcem w pomke to poszło ok zamknął i otworzył i było ok.Co tam trzeba przeczyścić bo jak widać coś blokuje a nigdy jej nie rozbierałem.Proszę o pomoc.Z góry ślicznie dziękuje.

Link to comment
Share on other sites

Ja u siebie wymieniałem pompkę na działającą bo u mnie padła całkowicie (była wogóle bez gąbki tak kupiłem auto i po prostu zalała się wodą, która czasami dostawał się do tej wnęki gdzie jest zamontowana), najpierw nie miałem wogóle oświetlenia w aucie a centralny jeszcze działał a później centralny też padł. Jeśli chodzi o immo to miałem tak samo jak Ty czyli co jakiś czas migała mi lampka po obstukaniu stacyjki przez chwile było ok i później znowu i tak w kółko. Błędy zapisywały się i w silniku (nie pamiętam już numerów ale chodziło, że blokada silnika) i w immo (słaby sygnał kluczyka). Według porady, która jest na forum dostałem się do złączki od immo, rozpiąłem ją, psiknąłem kontaktem, zaizolowałem na nowo izolacją i "odpukać" do tej pory jest :good:

http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t2784.0.html;highlight=immo

Link to comment
Share on other sites

Hmm piszesz że na bank zimne luty ,ale kurcze jak przekręcam kluczykiem a drzwi się nie zamykają to i tak słysze w pompce lekkie cyknięcie tak jakby impuls elektryczny był a coś blokuje mechanicznie ???[br]Dopisany: 26 Kwiecień 2009, 15:04_________________________________________________Witam , problem z centralnym trwa nadal. Raz się otworzą wszystkie drzwi a raz tylko od strony kierowcy tam gdzie otwieram. A zamyka zawsze wszystkie . Hmm coś nie tak. Ale kiedy otworze od strony kierowcy i potem otworze tył (klapa bagażnika i puknę ręką w pompkę co jest schowana w gąbce w schowku bagażnika to wtedy zadziała i otworzą się wszystkie drzwi. W czym tkwi problem?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...