Jump to content
IGNORED

wibracje nadwozia przegub skrzyni biegow

Recommended Posts

Posted

witam wszytkich mam taki problem samochod strasznie wibruje przy przyspieszaniu bylem u mechanika i stwierdzil ze wina tego jest przegub walu napedowego od strony skrzyni biegow podobno caly chodzi teraz pojawia sie problem , nigdzie nie moge znalezc tego przegubu czy moze ktos z Was ma albo wie gdzie takie cos mozna dostac pacjent audi a4 b7 3.0 tdi 233 automat tiptronic z gory dziekuje :)

Posted

A jak dwumasa?

Posted

witam wszytkich mam taki problem samochod strasznie wibruje przy przyspieszaniu bylem u mechanika i stwierdzil ze wina tego jest przegub walu napedowego od strony skrzyni biegow podobno caly chodzi teraz pojawia sie problem , nigdzie nie moge znalezc tego przegubu czy moze ktos z Was ma albo wie gdzie takie cos mozna dostac pacjent audi a4 b7 3.0 tdi 233 automat tiptronic z gory dziekuje :)

Wibruje w jakim艣 przedziale obrot贸w czy w ca艂ym zakresie? Skrzynia manual czy automat?

Wys艂ane z mojego SM-G925F przy u偶yciu Tapatalka

Posted

obstawiam p贸艂o艣, wczoraj przerabialismy to w aucie kumpla, po wymianie na uzywke za 90pln wuto jak nowe, zdemontuj kolego i jedz sprawdz czy nie sa krzywe

Posted

te偶 mam podobny problem,ale tylko przy przy艣pieszaniu od 110 -140 km/h 722065388 jakby艣 sie z tym ogarn膮艂 daj zna膰,oki?:)

Posted

witam. tez mam podobny problem tylko czy u Ciebie r贸wnie偶 dr偶y dr膮偶ek bieg贸w ? kierownica i og贸lnie prz贸d bardziej w nogach ? przegub wewn臋trzny u mnie ma luz troche...

Posted

Sprawd藕cie flansze p贸艂osi przednich czy nie maj膮 luzu g贸ra/d贸艂 i na boki. Je偶eli jest luz to do wymiany b臋d膮 艂o偶yska na mechanizmie r贸偶nicowym i nie ma si艂y 偶eby nie trz臋s艂o przy przyspieszaniu.

Posted

Sprawd藕cie flansze p贸艂osi przednich czy nie maj膮 luzu g贸ra/d贸艂 i na boki. Je偶eli jest luz to do wymiany b臋d膮 艂o偶yska na mechanizmie r贸偶nicowym i nie ma si艂y 偶eby nie trz臋s艂o przy przyspieszaniu.

czasem pojawia sie dziwny dzwi臋k przy redukcji z 5 na 3 lub 2 taki specyficzny... u mnie powy偶ej 100km/h trzesie i dr偶y niezale偶nie od przyspieszania ..

Posted

Je偶eli felgi i opony s膮 ok to warto sprawdzi膰 nap臋d i zmaca膰 przeguby wewn臋trzne jaki jest luz na przegubie i flanszy w艂a艣nie.

Posted

troch臋 luzu maj膮 ale bardziej skrzynia ko艂o ni偶 g贸ra d贸艂 . felgi i opony mam nowe wi臋c s膮 wywa偶one dwa razy juz i ok 艣a . zastanawia mnie ten dzwi臋k przy redukcji ..

Posted

Witam!Podepn臋 sie do tematu.[b6 AWX] 2002.Mam podobny problem tylko u mnie zaczyna si臋 to drganie tak przy 140km/h minimalnie a 180km/h to juz dosc znacznie widac nawet ze dr偶y delikatnie kierownica.Oponki nowe wywazone maj膮 2 miechy 225/17/45.Podejrzewam ze sprz臋g艂o sie ko艅czy bo bierze u samej g贸ry autko zbiera si臋 normalnie bez stuk贸w puk贸w itd no i do tego dochodzi jeszcze hamulec raz hamuje normalnie raz peda艂 jest twardy i ta droga chamowania wyd艂u偶a si臋.Nic mi si臋 nie zapala z kontrolek jest ok.

A i tak samo przy zapalaniu delikatnie przez 3-4s lekko buja autem potem normalnie i przy gaszeniu bujnie do艣膰 znacznie.

Co to mo偶e by膰?Wymiana sprz臋g艂a?

Pozdrawiam

Posted

Czy przy zapalaniu i gaszeniu auta wciskasz peda艂 sprz臋g艂a? Jak reaguje na wci艣ni臋ty, a jak na nie?!

Posted

Jak jest zimny to tak nie czu膰 ale pr贸bowa艂em i tak i tak chocia偶 mam wra偶enie ze ze wci艣ni臋tym peda艂em sprz臋g艂a jakby troche mniej przy odpalaniu ale przy gaszeniu zatrz臋sie bud膮.

Siema!Sprz臋g艂o wymienione,serwo uszczelnione,felgi wyprostowane :decayed: i malina !!!Nie ma mowy o drganiu czy cu艣,Wszystkie problemy znikn臋艂y.

Pozdrawiam :a4fan:

Posted

W takim razie szeroko艣ci i bezawaryjno艣ci! :wink:

Posted
Siema!Sprz臋g艂o wymienione,serwo uszczelnione,felgi wyprostowane :decayed: i malina !!!Nie ma mowy o drganiu czy cu艣,Wszystkie problemy znikn臋艂y.

To teraz we藕 tu cz艂owieku sobie wylosuj co by艂o faktyczn膮 przyczyn膮. :D

Posted

To teraz we藕 tu cz艂owieku sobie wylosuj co by艂o faktyczn膮 przyczyn膮. :D

Drgania to sprz臋g艂o juz po nitach sz艂o i bra艂o u samej g贸ry i 艣lizgi minimalne si臋 zaczyna艂y pokazywa艂 mechanior no i oczywiscie 3 fele byly krzywe jedna dos膰 mocno.A hamulce to serwo 艂apalo lewe powietrze i zt膮d hamulec raz twrdy raz normalny. :git: