Opublikowano 21 Września 201510 l Panowie , skąd radzicie wziąć sygnał do złącza Remote w sedanie ? Zapalniczki z tyłu nie ma , można od zasilania samego radia? Albo coś z prawej strony- z komfortu , PDC ? Gdzie bedzie wygodniej ? Ja w kombi mam w prawym nadkolu bezpieczniki, jeśli w sedanie są w tym samym miejscu to sprawdź miernikiem gdzie masz + po stacyjce i wepnij się szybkozłączką w kabel.
Opublikowano 21 Września 201510 l Jest tak samo , pozerkam tam. A tak jeszcze z ciekawostki zapytam - wzmacniacz ma złącza GND (wiadomo masa) , Remote i +12V. Trzeba podłączać ostatnie obydwa jednocześnie ? Dlaczego to tak jest ? Nie wystarczylo by ze źródła działającego po włączeniu stacyjki zasilić na +12V?
Opublikowano 21 Września 201510 l Jest tak samo , pozerkam tam. A tak jeszcze z ciekawostki zapytam - wzmacniacz ma złącza GND (wiadomo masa) , Remote i +12V. Trzeba podłączać ostatnie obydwa jednocześnie ? Dlaczego to tak jest ? Nie wystarczylo by ze źródła działającego po włączeniu stacyjki zasilić na +12V? Nie, wzmacniacz ma duży pobór mocy i +12 musi iść prosto od akumulatora na grubym kablu z dodatkowym bezpiecznikiem. Remoute służy jedynie do wzbudzania wzmacniacza, żeby nie pracował po wyłączeniu samochodu i nie rozładowywał akumulatora.
Opublikowano 23 Września 201510 l No i dzieki za bardzo za rozjaśnienie. Panowie podpowiedzcie gdzie tu plus+ a gdzie minus- :
Opublikowano 23 Września 201510 l Najprościej chyba będzie baterią. Po podłączeniu jej membrana zostanie wypchnięta, i tam gdzie jest "+" baterii, tam jest "+" głośnika. Jeżeli membrana zostanie przyciągnięta do kosza to zmień biegunowość.
Opublikowano 13 Grudnia 201510 l witam chciałbym zamontować oryginalny subwoofer do a4 b8 jaki dobrać do niego wzmacniacz nieoryginalny jakiej mocy oriętuje się ktoś? Dzięki lorekA4 podłączyłem tak jak ty i gra wyśmienicie.
Opublikowano 5 Stycznia 201610 l Panowie , gdzie moga byc piny od suba we wtyczce ? Znalazlem, jak by ktos potrzebowal Here's the Concert Audio factory amp pin/wire . NOTE - This is just the amp output... pins 23-26 and 28-31 are signal from the HU which you should not need or want to mess with. Also, in case anyone is curious, Pin 1 is PWR and Pin 2 is GND. Pins 13 and 14 are for CAN Bus info. Pins 9-12, 21, 22, 27, and 32 are not used. Edytowane 7 Stycznia 201610 l przez fidmac
Opublikowano 19 Lutego 201610 l Witam Szukam pomocy przy podłączeniu nie oryginalnego wzmacniacza Magnat RX44 do A4 B8. Po obejrzeniu wzmacniacza nie widzę u siebie wejścia "high" . Mam możliwość podłączenia tylko chinch. Mój wzmacniacz odpada? Pozdrawiam
Opublikowano 20 Lutego 201610 l Sprawdz link z postu #21 tam jest rozwiązanie Twojego problemu. Czyli mówiąc jaśniej co nieco - kup za nieduże pieniądze konwerter hi/lo na serwisie aukcyjnym (hint w sekcji car-audio wpisz konwerter ... do wyboru ...do koloru)
Opublikowano 28 Lutego 201610 l Witam. Podepnę się pod temat. Mam audi b7 avant i chcę zakupić dedykowaną obudowę na subwoofer 10-cio calowy montowaną w lewe nadkole. Problem polega na tym że nigdzie nie mogę trafić na informacje o tej zabudowie a dokładniej jak ona gra. Może ktoś z was słyszał lub posiada taką zabudowę i może podzielić się wrażeniami ? Jedyna informacja jaką uzyskałem drogą mailową to: Zagra rewelacyjnie, ale pod pewnymi warunkami. Trzeba będzie częściowo wytłumić skrzynkę wełną akustyczną, która pozornie zwiększa litraż obudowy o 30%. Czyli jeśli wypełni się skrzynkę w połowie, to głośnik będzie pracował tak jakby był w obudowie: 7,5 litra + 7,5 litra x 1,33% = 17,5 litrów. Czy możecie zweryfikować tę wypowiedz ? Link do obudowy http://allegro.pl/show_item.php?item=5976739445 Głośnik jaki chcę wsadzić to: Rockford Fosgate Punch Series Stage 3 P3D210 400W RMS Wzmacniacz to: Rockford Fosgate Power Series T400-2 Dziękuję i Pozdrawiam Edytowane 28 Lutego 201610 l przez glokslim
Opublikowano 16 Maja 201610 l Mogę zapytać jak podłączyłeś zasilanie do zewnetrzbnego wzmacniacza? Podpiąłes się pod zasilanie oryginalnego wzmacniacza za pomoca szybkozłączek, tak samo jak w przypadku wyprowadzenia sygnału głosnikowego HIGH? Zastanawiam się czy nie dac o 10A wiekszego bezpiecznika jelsi bym skorzystał z zasilania fabrycznego wzmacniacza. Co myslicie?
Opublikowano 16 Maja 201610 l Mogę zapytać jak podłączyłeś zasilanie do zewnetrzbnego wzmacniacza? Podpiąłes się pod zasilanie oryginalnego wzmacniacza za pomoca szybkozłączek, tak samo jak w przypadku wyprowadzenia sygnału głosnikowego HIGH? Zastanawiam się czy nie dac o 10A wiekszego bezpiecznika jelsi bym skorzystał z zasilania fabrycznego wzmacniacza. Co myslicie? Ja podpinałem się bezpośrednio pod akumulator
Opublikowano 7 Czerwca 201610 l Ja zrobiłem to w następujący sposób, z poziomu MMI zmniejszyłem basy praktycznie na MIN, co zmniejsza obciążenie ori głośników i pozwala przejąć inicjatywę bassu przez nasz subwoofer, następnie z poziomu wzmacniacza wyregulowałem odpowiednie częstotliwości oraz głośność mojej skrzyni, tak aby łączyła się optymalnie z pozostałymi głośnikami. Natężenie dźwięku subwoofera jest regulowane przez MMI, jednocześnie z pozostałymi głośnikami, wszystko gra bardzo ładnie jak na sedana W jaki sposób sterujesz natężeniem dźwięku z poziomu MMI ? Przez "fader"? Czy udało Ci się może jakoś ogarnąć żeby było sterowanie jak na załączonym obrazk, Jest w ogole taka opcja wykonalna żeby tak sterować subem ?
Opublikowano 9 Października 20169 l hej witam a pytanko moje, jezeli mam w tym boczku jeszcze nawi z dosc duzm radiatorem to czy moge je gdzies wyeksportowac? czy niestety pozosaje mi tradycyjna tuba w bagazniku pozdrawiam
Opublikowano 9 Października 20169 l hej witam a pytanko moje, jezeli mam w tym boczku jeszcze nawi z dosc duzm radiatorem to czy moge je gdzies wyeksportowac? czy niestety pozosaje mi tradycyjna tuba w bagazniku pozdrawiam Witam. Ja u siebie wywaliłem oryginalne navi, bo po wstawieniu skrzyni nie zostało wcale miejsca. W prawym boczku wywaliłem oryginalny subwoofer i tam zamontowałem wzmacniacz do nowego suba. Oczywiście wstawione jest inne radio 2 din z nawigacją. Pozdrawiam
Opublikowano 30 Listopada 20169 l Witam , Jako ,że nie mogłem znieść wszelkich dźwięków wydobywających się z głośników postanowiłem na początek wymienić seryjne głośniki. Teraz przyszła pora na suba - moje wozidło to B8 , MMI 4G , radio standard bez wzmacniacza . Po zakupie skrzyni basowej Baster + głośnika basowego i podłączeniu do wzmacniacza w sposób opisany powyżej stwierdziłem z kolegą , że bas jest , lecz jakby jakiś dziwnie słaby-inny. Po pomiarach osyloskopem określonych częstotliwości basowych ( pomiary od 100 Hz do 40 Hz ) na wyjściu ze wzmacniacza radia na głośniki ( czyli sygnał na nasz nowy wzmacniacz ) stwierdziliśmy , że siła sygnału liniowo spada wraz z spadkiem częstotliwości - sygnał przy 100 Hz - 80 Hz jest jesze OK , przy 60 Hz powiedzmy że jest jeszcze słyszalny i widzialny na oscyloskopie ,lecz przy 40 Hz już prawie całkowicie zanika . Efektem tego jest taki dźwiek sub-a , a nie inny . Kto z was ma już zrobioną taką przeróbkę może się przekonać ściągając np. na telefon odpowiednią apke generowania dźwięku na telefon - telefon podpinamy pod wejście pod podłokietnikiem , zmiana źródła w MMi i testujemy. Może ktoś już z Was rozpracował- zauważył ten problem ? Edytowane 1 Grudnia 20169 l przez Rys125
Opublikowano 1 Grudnia 20169 l Witam , Jako ,że nie mogłem znieść wszelkich dźwięków wydobywających się z głośników postanowiłem na początek wymienić seryjne głośniki. Teraz przyszła pora na suba - moje wozidło to B8 , MMI 4G , radio standard bez wzmacniacza . Po zakupie skrzyni basowej Baster + głośnika basowego i podłączeniu do wzmacniacza w sposób opisany powyżej stwierdziłem z kolegą , że bas jest , lecz jakby jakiś dziwnie słaby-inny. Po pomiarach osyloskopem określonych częstotliwości basowych ( pomiary od 100 Hz do 40 Hz ) na wyjściu ze wzmacniacza radia na głośniki ( czyli sygnał na nasz nowy wzmacniacz ) stwierdziliśmy , że siła sygnału liniowo spada wraz z spadkiem częstotliwości - sygnał przy 100 Hz - 80 Hz jest jesze OK , przy 60 Hz powiedzmy że jest jeszcze słyszalny i widzialny na oscyloskopie ,lecz przy 40 Hz już prawie całkowicie zanika . Efektem tego jest taki dźwiek sub-a , a nie inny . Kto z was ma już zrobioną taką przeróbkę może się przekonać ściągając np. na telefon odpowiednią apke generowania dźwięku na telefon - telefon podpinamy pod wejście pod podłokietnikiem , zmiana źródła w MMi i testujemy. Może ktoś już z Was rozpracował- zauważył ten problem ? Ooooo a jaka to dokładnie apka? U mnie bas wyrywa klapę bagażnika Chociaż przy zejściach w dół faktycznie zanika, do tej pory myślałem że to wina jakości mp3
Opublikowano 1 Grudnia 20169 l Bas u mnie też jest , lecz naszym zdaniem dziwnie brzmiał , co okazało się prawdą . Następnym nie miły fakt , iż takie właśnie śmieci lecą na wszystkie moje nowe głośniki. Sklep Play - generator dźwięku , raczej do wyboru - myślę , że większość będzie miała podobne działanie. Kolega ma pobraną na iphone z app store - dokładnej nazwy niestety w tej chwili nie znam.
Opublikowano 1 Grudnia 20169 l Bas u mnie też jest , lecz naszym zdaniem dziwnie brzmiał , co okazało się prawdą . Następnym nie miły fakt , iż takie właśnie śmieci lecą na wszystkie moje nowe głośniki. Sklep Play - generator dźwięku , raczej do wyboru - myślę , że większość będzie miała podobne działanie. Kolega ma pobraną na iphone z app store - dokładnej nazwy niestety w tej chwili nie znam. U nie ładnie schodzi do 30Hz aż czuć w tyłku Może wina wzmacniacza?