rafal9119 Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Siema pracowałem w takiej firmie ogólnobudowlanej jako murarz do tej pory nie było problemów z wypłata aż do dziś przerobiłem pełny miesiac zarabiając 2800zł i z tej sumy wyrwałem tylko 8stów jako zaliczkę. pracodawca twierdzi że nie ma kasy bo nie dostał przelewu a wypłata przedłuża sie z dnia na dzień i tak już mineło ponad 2 tyg. pracowało nas tam 10 osób i prawie każdy miał podobna wypłate do mojej. jak mam załatwić typa by oddał kasę???? nie wchodzi w grę pobicie lub czymś podobnę. dodam tylko że pracowaliśmy na czarno.
Prezes870 Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Daj mu troche czasu. Moj starszy tez mial firme podobna i naprawde oni z gory z przelewami sie spozniaja albo i wcale nie placa... U mnie akurat sam ojciec musial pozyczac na wyplaty czasem. Takie uroki budowy
rav14 Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Opublikowano 23 Kwietnia 2015 można zagrozić PIPem - To on będzie mial przej****e że Ci nie dał umowy i prócz kary zapłaci za wszystkie zaległe składki. Ewentualnie skarbówkę powiadomić o jakichś nieprawidłowościach. Ale oba rozwiązania to jedynie nauczka będzie dla niego, kase raczej ciężko odzyzkać Jeżeli miałbyś jakikolwiek kwit to możnaby wciągnąć go na Krajowy Rejestr Dłużników - to skutkuje na 99%. Poczekaj jeszcze ze 2tyg - płatności w tej branży nigdy nie są płynne. pozdrawiam i życzę powodzenia w sprawie!
Rekomendowane odpowiedzi