Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ręczne osuszanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co polecacie do ręcznego osuszania ? Macie jakiś pożądany ręcznik czy raczej pożądna Ircha?

Opublikowano

Mamut i do tego Tao Tao

Opublikowano

chętnie podłączę się podłącze pod pytanie, sam stoję przed kupnem ręcznika do auta i waham się w kupnie - mikrofibra czy ircha. Mam małą ściereczkę 30x30 z mikrofibry i trochę wczoraj nią auto osuszyłem, tylko często musiałem wyciskać :)

Opublikowano
  • Autor

Co to jest mamut i tao tao ? Mogę jakiś link ?

Opublikowano
Opublikowano
  • Autor

Ok dzięki wielkie lepsze tao tao czy mamut ? Po umyciu samochodu i splukaniu zostają mi straszne ślady jak by zacieki na całym uciekam których nie można wytrzeć. Możliwe ze to od wody z karcher czyli ze studni ? Co z tym można zrobić ?

Opublikowano

@ prezesik18 widocznie po myciu zostaje Ci zbyt dużo wody na aucie. Czym masz zabezpieczony lakier?

Myłem wczoraj auto bo się zakurzyło. Wcześniej oddałem do Auto Spa na korektę lakieru i w zasadzie nie wiem czym było na koniec zabezpieczane. Po umyciu i wysuszeniu nałożyłem Finish Kare 215 One Step Cleaner Sealant bo kupiłem kiedyś i wcale nie używałem. Nadaję się to na zabezpieczenie lakieru po myciu czy szukać jakiegoś konkretnego wosku? Auto kolor rubinowy.

Opublikowano

Ok dzięki wielkie lepsze tao tao czy mamut ? Po umyciu samochodu i splukaniu zostają mi straszne ślady jak by zacieki na całym uciekam których nie można wytrzeć. Możliwe ze to od wody z karcher czyli ze studni ? Co z tym można zrobić ?

Niestety nie jestem wróżką i bez zobaczenia choćby na zdjęciu nie jestem w stanie pomóc. Tao i mamut są równie dobre i wybór między jednym z drugim jest wyłącznie kwestią osobistych preferencji. Mam oba ręczniki, ale częściej korzystam z mamuta

@ prezesik18 widocznie po myciu zostaje Ci zbyt dużo wody na aucie. Czym masz zabezpieczony lakier?

Myłem wczoraj auto bo się zakurzyło. Wcześniej oddałem do Auto Spa na korektę lakieru i w zasadzie nie wiem czym było na koniec zabezpieczane. Po umyciu i wysuszeniu nałożyłem Finish Kare 215 One Step Cleaner Sealant bo kupiłem kiedyś i wcale nie używałem. Nadaję się to na zabezpieczenie lakieru po myciu czy szukać jakiegoś konkretnego wosku? Auto kolor rubinowy.

Oddałeś auto na korektę i nie wiesz czym miałeś zabezpieczone? :) Interesujące. Produkty typu "Wszystko w Jednym" jakoś do mnie nie przemawiają a z Twoim #215 trochę tak jest.

Jak lubisz woskować często to Zymol Carbon, jak od czasu do czasu to kup Soft 99 Fusso. A jak na samą myśl o woskowaniu dostajesz białej gorączki to umów się na nałożenie powłoki

Edytowane przez denishome

Opublikowano

Ja używam ręcznika z mikrofibry z tupperware, do tego ściągaczka do wody i jest git, ale wykręcać niestety trzeba.

Opublikowano

Z racji, że mam spore auta (jeep i chevy) to podzielę się spostrzeżeniami. Mamut jest tak chłonny, że przy osobówce, nie będziesz musiał go wyciskać. Z reszta zrobić to samemu to też jest wyzwanie.

W przypadku gdy auto będzie zabezpieczone woskiem/powłoką na lakierze zostają krople, gdy auto nie jest zabezpieczone mamy taflę i tej wody jest bardzo dużo. Dlatego posiadanie ręcznika do osuszania o wymiarach mniejszych niż Tao Tao wg mnie mija się z celem.

Ja mam mamuta do osuszania, Tao Junior do ew zbierania zacieków.

Zaczynałem od flufiego, jednak obecnie uważam, że zestaw Mamut + tao to chyba najlepsza kombinacja.

ściągaczka do wody i jest git

Raczej nie jest git, ściągaczką na 99% rysujesz lakier :(

Opublikowano

Raczej nie jest git, ściągaczką na 99% rysujesz lakier :(

Nie zauważyłem, jak się to robi delikatnie i z wyczuciem to rysek nie widać. Nie twierdzę że na 100% ich tam nie ma ;)

Opublikowano

Używa ktoś ten Fluffy? Faktycznie pije dobrze wodę czy to tylko kolejna reklama??

Opublikowano

Używałem fluffiego, do mamuta mu brakuje, ale ogólnie jest ok

Opublikowano

ja mam dwa - dają radę

jeden to było zdecydowanie za mało

Opublikowano

Przecież dwie osoby w tym temacie się o nim wypowiadały :facepalm: