Gość Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Witam. wszystkich. Mam taki maly problem. konkretnie, gdy włączę klime, to po lewej stronie ( tam gdzie bezpieczniki ) słychać dźwięk przekaźnika a pod maska slychac charakterystyczne metaliczne stukniecie przy kompresorze. Klima dziala ale po 5 sekundach rozłącza ja na 5 sekund i znowu załącza na 5 s itd. Powietrze leci co raz zimniejsze, ale trochę to trwa zanim sie schlodzi. Przy każdym załączeniu sie kompresora troszkę spadają obroty ( o jakies 200) ale to chyba normalne. Nie wiem od czego zaczac. Bylem podpięty pod vaga ale błędów ponoc zerooooo. Co jakiś czas, nieregularnie mruga mi caly panel klimatronika. Słyszałem ze moze byc za duzo czynnika. Za malo raczej nie bo by na VAG`u byla informacja. Powiedzcie czego szukac. Nie wiem kiedy ta kima byla ostatnio odpalana. Kiedys w moim Focusie MK 2 mialem problem ze sprzeglo co chwile rozlaczalo komprsor, troche wd 40 w tarczki i dzialalo elegancko, nie wiem czy tu czegos takiego próbować :/
Ossek Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Na VAGu nie będzie informacji o małej ilości, jedź na serwis i zobacz, ile czynnika wyjdzie.
rafal9119 Opublikowano 3 Maja 2015 Opublikowano 3 Maja 2015 U mnie też podczas załączania kompresora słychać taki metaliczny dzwiek . to może naprawde sprzegło rozłącza .
Rekomendowane odpowiedzi