Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ABC] skaczące obroty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.Mam problem z silnikiem 2.6 w A4.Przy zapalaniu wskakuje mi na 2000 obrotów a po chwili skacze z 2,5 na 1.5 tyś obrotów-jakby ktoś dodawał gazu.Czym to może być spowodowane?

z góry dzięki za wyjaśnienia.

Opublikowano

Dokładnie jak Teodor radzi, odepnij i zobacz jak bedzie pracował ja też walczylem z przepływką, jak coś mam jedną sprawną na sprzedaż.

Opublikowano

koledzy, z tego co mi wiadomo w silnikach 2.6 ABC nie ma przepływomierza, wiec jak moze być popsuty?? :wallbash: mam podobny problem i jeszcze nie doszedłem co jest.. :(

Opublikowano

moze przepustnica do zaadoptowania? Byla czyszczona?

Opublikowano

W 2.6 ABC niema przeplywomierza!!! :cool1: silnik krokowy do wymiany lub do czyszczenia

Opublikowano

dzisiaj poszedł pod komputerek-zobaczymy co bedzie :kox:[br]Dopisany: 22 Październik 2008, 06:54_________________________________________________okazało się że wystarczyło wyczyścić przepustnicę-koszt razem z podłączeniem 200 zł

:good:

Opublikowano

od tego trzeba bylo wlasnie zaczac, a zaoszczedzil bys te 200zl :).

Opublikowano

Miałem kiedyś podobnie,skakały mi obroty z 500 do 3000.

W moim przypadku był to akumulator.Wymieniłem i po krzyku.

pierwsze slysze :decayed: :decayed:

Opublikowano

Człowiek uczy się całe życie.

Jak kumpel mi to poradził to za bardzo nie chciało mi się wierzyć,że słaby akumulator może być przyczyną skaczących obrotów.

Wcześnie resetowałem go i po chwili było to samo,dopiero jak wdupiłem nowy akumulator wszystko wruciło do normy.