Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Łącznik elastyczny plecionka jakie zastosowanie w ukladzie wydechowym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakie zastosowanie, do czego ma sluzyc w ukladzie wydechowym lacznik elastyczny? Pozatym ze buczy mi wydech to mam zmiany mocy silnika ;/ czy to jest normalne przy uszkodzonym łaczniku? zmiany mocy mam po tym jak gosciu probowal mi pospawac ta zlaczke bo wysunela sie z rury ale nie pospawal do kocna bo nie mial dojscia zreszta ale z tego co widze ta siatka cala juz sie zsuneła i trzeba bedzie wymienic ten łacznik elastyczny.

Opublikowano

plecionka ma za zadanie wyeliminowanie drgan z silnika na wydech

Opublikowano

co do mocy to niema nic ale co do dragan bardzo duzo wymien na nowa koszt to 30zl plecionka tylko przy wymianie zachowaj ten sam kont a po wymianie spokuj i cisza :naughty:

Opublikowano

Plecionka zblizona wygladem i jakoscia do ory kosztuje 100zl

Opublikowano

to cos kolego przeplacasz , wiec ja na tym niby nie podobnym orginale smigam 2 rok i jest ok :tongue4:

Opublikowano

Im dłuższa tym lepsza. Długiej mniej dokuczają naprężenia, lepiej pochłania drgania i dłużej będzie się trzymać do kupy.

Opublikowano
Im dłuższa tym lepsza. Długiej mniej dokuczają naprężenia, lepiej pochłania drgania i dłużej będzie się trzymać do kupy.
ale sa rozne wymiary plecionki i moim zdaniem powino sie wkladac taka jak byla bo jesli wlozysz za dluga lub za krotka zmieniasz wymiary ukladu wydechowego moze nie znacznie ale sie zmienia kat nachylenia itp a czy to dobrze wplynie na drgania itp to nie wie , dobeym rozwiazaniem jest zamontowanie jeszcze jednego chaczyka czy jak to tam sie fachowo nazywa zaraz za katalizatorem wtedy pleconka nie ma az tak duzych opciazen ktos z klubowiczow juz tak robil i byl cos naten temat
Opublikowano

jesli wlozysz za dluga lub za krotka zmieniasz wymiary ukladu wydechowego moze nie znacznie ale sie zmienia kat nachylenia itp a czy to dobrze wplynie na drgania itp to nie wie , dobeym rozwiazaniem jest zamontowanie jeszcze jednego chaczyka czy jak to tam sie fachowo nazywa zaraz za katalizatorem wtedy pleconka nie ma az tak duzych opciazen ktos z klubowiczow juz tak robil i byl cos naten temat

Na co wpłynie, kąt nachylenia? :> Ja cie prosze. Może jeszcze na rezonans drgań wzdłużno podłużnych :tongue4: Liczy się średnica.

W oryginale wydech za katalizatorem jest przymocowany na łączniku blaszano/gumowym do skrzyni.

Opublikowano

nato wplynie ze katalizator bedzie za daleko jak za dlugol wlozysz a srednicie sa wszystkie takie same tylka dlugoscia sie roznia w a4 b5 tdi :polew:

Opublikowano

nato wplynie ze katalizator bedzie za daleko jak za dlugol wlozysz a srednicie sa wszystkie takie same tylka dlugoscia sie roznia w a4 b5 tdi :polew:

Jakbyś kolego nie zauważył to mowa o APT a to benzyna 1.8 20V i plecionka jest za katalizatorem. A ty myślisz, że wszędzie jest tak jak w twoim TDI :>

Opublikowano

Czy zużyta plecionka może być przyczyną drgań całej budy przy 2tys rpm??

Opublikowano

Czy zużyta plecionka może być przyczyną drgań całej budy przy 2tys rpm??

Nie. Chyba, że miałbyś w niej dziure jak berlin. Ale wtedy wydech byłby bardzo bardzo głośny. Jechałem kiedyś bez wydechu, tylko z kawałkiem rury zamiast kata i przy bucie podłoga pod nogami drżała. Było mnie słychać 3km dalej :decayed:

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Hehe tez tak jechalem. Strach auto pod domem odpalac zeby cie sasiedzi nie zabili :]