Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Alarm czy sam zamek.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprawa wygląda tak. Mam alarm podpięty do centralnego i moduł domykania szyb.

ostatnio zamykam pilotem ,coś piknie , światła migną, szyby sie domkną a drzwi otwarte i musze je domknąć kluczykiem. natomiast zawsze moge otworzyć samochód pilotem.

stawiacie na alarm czy na pompke zamka ( tak chyba to sie nazywa) bo gość który zakładał mi alarm w 1 min zdjagnozował tą pompke ale narazie nie ma czasu głębiej poszperać ....

jakieś wskazówki ?

Opublikowano

mi to wygląda na złe podpięcie alarmu bo jeśli była by to pompka to raz by działało a raz nie. Ale żeby mieć pewność sprawdź pompkę jest dużo na forum jak ja wymontować itp roboty jest mało przelutowanie styków to tez chwila a będziesz miał pewność że to alarm :decayed:

Opublikowano

Mam to samo. Byłem u szpeca i powiedział mi, że siada centralka

Opublikowano

Hm a powie mi ktoś jak sie dostać do tej centralki?

Szukałem po forum ale nie mogłem znaleźć żadnego opisu....

z tego co pamietam to prawa strona bagażnika chyba .....

pozdrawiam

Opublikowano

Wszystko zależy czy masz alarm fabryczny czy inny. Ja mam niefabryczny, więc mam go pod maską obok silnika

Opublikowano

niechciałbym gafy walnąć ale zdaje mi się że do pompki zamka jest dostęp od bagażnika gdzieś(chyba strona pasażera) a alarm przy kolanach kierowcy..... chciałbym sprawdzić( i tu możecie podpowiedzieć gdzie) czy impulsy elektryczne dochodzą do samego mechanizmu zamka bo alarm reaguje na pilota jak i domykanie szyb.

pozdrawiam