mtks Opublikowano 31 Stycznia 2007 Opublikowano 31 Stycznia 2007 powiedzcie mi jak rozebrać tapicerke z a4 97r z przednich drzwi. Muszę ją rozebrac ponieważ przestał chodzić głośnik. Pozdrawiam
Gość zdeniu Opublikowano 31 Stycznia 2007 Opublikowano 31 Stycznia 2007 witam Cię kolego i zapraszam do działu Newbie oraz do zapoznania się z regulaminem forum, w przeciwnym razie posty będą usuwane odkręcasz trzy wkręty zaznaczone strzalkami zdejmujesz osłonę pod klamką pod nią będą jeszcze dwa wkręty i wysuwasz do góry dalej to tylko odłączasz linkę od klamki wewnętrznej oraz przewody od lusterek, szyb, głośników :621:
woj-o Opublikowano 31 Stycznia 2007 Opublikowano 31 Stycznia 2007 podepnę sie pod temat. muszę skleić osłonę głośnika - ktoś w nią kopnał i pękła. a przy okazji; nie odbija mi klamka wewnętrzna. czy do sie to zrobić - spadła spreżynka - czy raczej nienaprawialne? mozna klamke wyjac nie demontujac tapicerki?
Gość zdeniu Opublikowano 31 Stycznia 2007 Opublikowano 31 Stycznia 2007 nie pamiętam juz dokładnie ale bylo o tym gdzieś na forum wydaje mi się że chyba trzeba zdjąć tapicerkę a co do usterki to zapewne trzasła sprężynka
tedi Opublikowano 3 Lutego 2007 Opublikowano 3 Lutego 2007 Jesli już jesteśmy przy tapicerce, to poszukuje takiej jak na zdjęciu a okazuje się,że nie jest to takie łatwe bo jest kilka typów ( na klamki, sterowanie elektryczne tylko szybami przednimi, inny kolor wypełnienia ). Mam pytanie czy istnieje możliwość przełożenia tego szarego materiału wraz z szarym platikiem do innej tapicerki - bo akurat mogę nabyć boczki z wersji angielskiej i jeśli byłoby to wykonalne to super.
siwekk1 Opublikowano 15 Marca 2007 Opublikowano 15 Marca 2007 a jak zdjac ta obudowe od klamki prubowałem ale nie moge patrzyłem z podwarzeniem ale nie dało rady wiec jak mam ja sciagnac??
stanlej Opublikowano 18 Marca 2007 Opublikowano 18 Marca 2007 a ja podepne sie do tego temaciku:) --jak zdjac tapicerke z klapy?? tak zeby dostac sie do tej kulki od załaczania swaiatła w gabazniku:)
Gość spedyt Opublikowano 18 Marca 2007 Opublikowano 18 Marca 2007 a ja podepne sie do tego temaciku:) --jak zdjac tapicerke z klapy?? W dziale warsztat jest opisane Tutaj
stanlej Opublikowano 18 Marca 2007 Opublikowano 18 Marca 2007 dzieki spedyt, jakos mi to umkneło i nie znalazłem dzieki kurde mam te srubki zakryte i ich nie wyczaiłem:(
Vendeur Opublikowano 22 Września 2009 Opublikowano 22 Września 2009 Mam ten sam problem... Niestety nie jestem w stanie zdjąć tego plastiku po odkręceniu śrubki na środku drzwi - nie wiem czy chodzi o plastik, na którym była śrubka, czy ten wyżej z przyciskiem do otwierania szyby? Byłbym bardzo wdzięczny za pokazanie tego elementu na zdjęciu, a jeszcze lepiej zdjętego oraz od strony wewnętrznej, aby pokazać ewentualne zatrzaski.
Rekomendowane odpowiedzi