Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

AUDI A6 C5 1.8 T by ENZO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!Po kliku latach przygód z A4 b5(miałem 5 sztuk :))przyszła kolej na coś większego.Wybór był oczywisty-Audi A6 C5.Po obejrzeniu kliku sztuk

udało się znaleźć coś sensownego tj.A6 C5 1.8 Turbo 98 rok.Wyposażenie seryjne,ale jak na A6 przystało całkiem przyjemne ;)

W miarę użytkowania będę rezał babcię,tak aby satysfakcjonowała mnie w 100% i cieszyła każdym przejechanym kilometrem :decayed:

Póki co zdążyłem ogarnąć:rozpórka dolna z kwasówki,oleje i filtry,zegar Turbo Boost(VDO look),felgi 19" rs6 c5 z oponami 235/35/19 oraz

instalacje LPG :wink: (ekonomia przede wszystkim).

Co do planów to na pewno:obniżyć troszkę zawieszenie,bo teraz koza na maksa :kwasny: zwiększyć moc przynajmniej na 180PS itd,itp.

Wszelkie zmiany,modyfikację będę prezentował na forum.

Zdjęcia dodam jutro,bo póki co nie mam żadnego :facepalm:

Opublikowano

No dawaj :decayed:

Opublikowano

Sam chetnie zobaczę :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Oj tutaj widzę ociągamy się :bicz:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Nie było ociągania się :) Audiczka dostała nowe turbo,bo stare już niestety słabo dmuchało.Teraz już wszystko chula,aż miło ;)Dodatkowo wpadły tylne lampy od polifta :naughty:

Kilka fotek jak wygląda na dzień dzisiejszy.Niestety ostatnio złapałem sarnę,na szczęście obyło się bez większych szkód(lewy reflektor,wgnieciony błotnik,wypięta dokładka zderzaka-widać troszkę na 1 i 2 zdjęciu)

b5a5bf41312d3952m.jpg

31fda549263bd9a2m.jpg

969df6393a8292d8m.jpg

5acfc937265786eem.jpg

ad4861475482a69bm.jpg

5748e58f8485b1e0m.jpg

Następne co wpadnie to jakaś gleba,bo teraz to taki ALLROAD :facepalm:

Edytowane przez enzo83

Opublikowano

C5 na tej feldze robi robote :) Ale musi kucnąć :)

Opublikowano
  • Autor

C5 na tej feldze robi robote :) Ale musi kucnąć :)

Wiem,wiem!Na pewno będzie niżej :wink: zastanawiam się tylko pomiędzy gwintem,a kitem,bo nie chciałbym stracić zbyt dużo komfortu :kwasny:

Opublikowano

Wszystko zależy od tego co kupisz... Kolega ma b7 s-line wrzucił nówkę bilstein i mówi że komfort większy :)

U siebie mam czerwone eibach-y na seryjnym amorku (w wyposażeniu mam komfort ) i jak dla mnie jest za miękko. Tylko tyle że ja lubie jak jest sztywno :grin:

Opublikowano

Felgi-fakt, świetnie pasują. Kolor jak i mój ;-) Turbine jakąś inna modziłeś czy standard?

Opublikowano
  • Autor

Felgi-fakt, świetnie pasują. Kolor jak i mój ;-) Turbine jakąś inna modziłeś czy standard?

Turbina standard,ale i tak niebo a ziemia do tego co było :decayed: Stara dmuchała max.0.3 bara(obudowa od strony gorącej cała popękana)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Tak myślałem że widziałem Cię na rondzie w Ocy :wink: robi wrażenie na żywo :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Tak myślałem że widziałem Cię na rondzie w Ocy :wink: robi wrażenie na żywo :decayed:

Dzięki kolego za dobre słowo :) póki co czaje się na obniżenie zawiechy,ale waham się pomiędzy gwintem FK a zestawem amorków 1BE+sprężyny -40mm HR-a.

Opublikowano

Dzięki kolego za dobre słowo :) póki co czaje się na obniżenie zawiechy,ale waham się pomiędzy gwintem FK a zestawem amorków 1BE+sprężyny -40mm HR-a.
Ja oczywiście gwint :decayed:
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Witam! :) Długo mnie tu nie było,ale coś tam udało się ogarnąć przy Audiczce.W końcu wpadł jednak gwint FK-teraz już jakoś to wygląda :banan:

Poza tym założyłem nowe tarcze i klocki na przód i pomalowałem ramkę grilla w czarny połysk.W środku udało się ogarnąć konsolę 2 din i pomalować dekory w Piano Black.Dodatkowo zamontowałem gałkę zmiany biegów s-line.poniżej kilka fotek jak Audi prezentuje się na dziś.

93f7f0a5c0ba549agen.jpg

a59229d94e0157ecgen.jpg

6eedda371d7f9694gen.jpg

Edytowane przez enzo83

Opublikowano

Piekna przyjacielu! :)) mam przyjemnosc ogladania na zywo! Czekamy na finał projektu A4 b6 by Enzo & MvB

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Piekna przyjacielu! :)) mam przyjemnosc ogladania na zywo! Czekamy na finał projektu A4 b6 by Enzo & MvB

Dzięki Ziom!No do finału jeszcze troszkę brakuje,ale już siedzi bardzo ładnie:)Całkiem inna fura:P

Opublikowano

Jak Ci sie sprawuje 1.8T? Nie za mala jednostka do takiej budy?

Wysłane z mojego GT-I9505

Opublikowano
  • Autor

Jak Ci sie sprawuje 1.8T? Nie za mala jednostka do takiej budy?

Silnik śmiga bez problemu,ale rzeczywiście 150 KM troszkę mało jak na tę budę i w dodatku na 19".Dlatego planuje wrzucić przynajmniej jakiś downpipe,wkładkę K&N i może uda się zrobić program na zdrowe 180KM:)

Opublikowano

Ja myslalem szukac takiej w 2.8 z Q ewentualnie kupic z uszkodzonym 2.5 tdi i wrzucac tam 3.0 cduc ;)

Opublikowano
  • Autor

Ja myslalem szukac takiej w 2.8 z Q ewentualnie kupic z uszkodzonym 2.5 tdi i wrzucac tam 3.0 cduc ;)

Wszystko kwestia kasy:)z 2.8 za wiele mocy więcej już nie wyciśniesz,a z 1.8T przy stosunkowo niewielkim wkładzie finansowym uzyskasz 200 i więcej KM:)

No chyba,że faktycznie 3.0 wrzucisz:),ale to znów sporo kasy:(