Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

rano ciężko odpala . Pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od jakiegoś czasu mam prblem z odpaleniem mojego audi . Po dłuższym postoju auto odpala dopiero po dodaniu gazu. wymieniałem czujnik temperatury płynu ten niebeiski i nic to nie dało. jak już odpali to za każdym kolejnym razem normalnie odpala, tylko ten pierwszy raz ciężko z gazem. co może być powodem tego?

Opublikowano

Temat rzeka i w większości przypadków chyba nie rozwiązany. W niektórych przypadkach powodem są: pompa paliwa (cofające się paliwo), przepustnica, nieszczelność w dolocie lub kable-świece (prąd-akumulator-cewka). Też mam ten problem i nie rozwiązałem go jeszcze ...

Nie zauważyłem, że masz LPG więc jak kolega pisze sprawdź czy nie puszcza ci gazu ..

Edytowane przez macek87

Opublikowano

Możliwe ze reduktor puszcza i zalewa? Dobrze byłoby go sprawdzić.

Opublikowano
  • Autor

moim zdaniem coś z jest z pompą lub jakimś czujnikiem od temperatury. wymieniłem niebieski a jest jeszcze biały i nie wiem czy jego tez nie wymieinc

Opublikowano

Ważny jest ten 4 pin. Tego sprawdź.( oczywiście czujnik)

Opublikowano
  • Autor

który to jest ? i gdzie jest zamontowany ?

Opublikowano

Z tyłu głowicy , pomiędzy silnikiem a grodzią.

Opublikowano

Sprawdź czy LPG nie jest winne, czyli zakręć je na butli i wypal z układu.

Opublikowano
  • Autor

cały dzień testowałem jak odpala na zakręconej butli lpg . Wszystko wkazuje że wina jest po stronie lpg bo auto odpala idealnie . Musze sprawdzić rano jeszcze i dam znać. Ktoś może sie wypowiedzieć co przepuszcza gaz że nie chce odpalać?

dziś sprawdziłem z samego rana i na zakręconej butli odpala już normalnie. wina lpg , tylko teraz niech ktoś mi powie co dalej ?

Opublikowano

Kolego, winny jest reduktor, puszcza gaz i dlatego odpalić nie możesz. Trzeba by odwiedzić gazownika.

Opublikowano

Kolego, winny jest reduktor, puszcza gaz i dlatego odpalić nie możesz. Trzeba by odwiedzić gazownika.

Mam ten sam problem. Wymieniłem regulator ciśnienia na listwie wtryskowej i założyłem zawór zwrotny przed filtrem paliwa. Problem nie rozwiązany. Spróbuje zakręcić gaz i zobaczę czy to pomoże.

Opublikowano

Przecież od razu pisałem że reduktor do sprawdzenia bo może puszczać. Jeśli puszcza to paliwa jest za bogato i zalewa. Dlatego nie pali. Z kolei jak gazu niema to dawka jest normalna i pali dobrze. Pomoże wymiana reduktora.

Edytowane przez jacek70

Opublikowano
  • Autor

czemu odrazu wymiana reduktora? gazownik u którego byłem kazał mi sprawdzić czy wydobywa sie gaz przez przewód podciśnienia który idze do kolektora ssącego zakładając na niego balona . a co myślicie o elektro zaworze w parowniku?

Opublikowano

Możliwe że puszcza to co piszesz , jednak jeśli puszcza reduktor to wymiana.( brak regeneracji)

Opublikowano

Ten przewód który idzie do kolektora jest z reduktora właśnie i kolega jacek dobrze Ci radzi jeżeli to reduktor puszcza to najlepszym sposobem jest jego wymiana :) No chyba że chcesz go jeszcze regenerować, ale i tak Ci długo nie pożyje po tym. Jeżeli chodzi o elektro-zawór to mało prawdopodobne aby to on był winny bo musiały by być jeszcze wtryski walnięte żeby puszczały. Gazownik mówiąc ci o sprawdzeniu wężyka, kazał Ci sprawdzić reduktor :) Jest jeszcze możliwość że LPG idzie przez listwę wtryskową, ale to mniej prawdopodobne niż uszkodzony reduktor. :)

Opublikowano
  • Autor

odłączyłem ten przewód na noc od kolektora i nic to nie dało . Co mogę jeszcze sprawdzić?

Opublikowano

to sprawdziłeś że reduktor nie puszcza zakręć LPG na butli, wypal z układu i wtedy zobacz, bo mogą jeszcze wtryski puszczać :)

Opublikowano
  • Autor

ale jak wtryski puszczą jak elektro zawór w parowniku zamyka?

Opublikowano

no spoko zawór zamknie ale w przewodzie do wtrysków się jeszcze LPG. Zakręć na butli i wypal inaczej nie wykluczysz instalacji LPG, jak nie wiesz który to zawór daj zdjęcie butli to ci zaznaczę co masz zakręcić :)

Opublikowano
  • Autor

zakręciłem i autko rano pali normalnie. co dalej robić ?;/ wkurza to bo gdzieś coś przepuszcza