Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVF] Wskazania FIS'a

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam następujące pytanko dotyczące FIS'a. Czy jest możliwość, żeby podczas, gdy jest włączone radio/cd pokazywał również info dotyczące spalania. U mnie wygląda to następująco:

Na górze - odtwarzana stacja/piosenka i temperatura

Środek - aktualny kierunek jazdy oraz ulica na której się znajduję.

Wyświetlanie spalania i zasięgu pokazywane jest dopiero w momencie wyłączenia całkowitego odbiornika. Wyjęcie dvd z navi nie powoduje wyświetlania informacji, lecz napisu "brak dvd z mapami"

Czy to jest normalne, czy można jakoś to ustawić, żeby w czasie grania muzyczki pokazywało również informacje z kompa???

Pozdrawiam

Opublikowano

A próbowałeś przyciskiem w manetce zmieniac to co się wyświetla? Przycisk zmienia wyswietlanie pozycji w takiej kolejnosci: 1 zestaw(dane z jednego dnia), 2 zestaw(dane z dluzszego okresu), navi jesli jest wlaczone, wyłącza FIS. Przynajmniej u mnie tak działa.

Opublikowano

Manetką zmienia ładnie-pokazuje chwilowe spalanie, średnie, limit km pozostałych, ALE jak jest całkiem navi wyłączona :gwizdanie: Gdy włączę radio, cd lub nawigację, to znika wskazanei FIS'a i pokazuje mi tylko kierunek jazdy i ulicę na której właśnie jestem, a na górze temperaturę i co aktualnie gra (lub książkę telefoniczną)...hmmm i co?? To normalne?

Opublikowano

Przyciskiem RESET pod manetka, nie bocznym :cool1: Jak znajde zdjecie to Ci pokaże o który mi chodzi :wink4:

Opublikowano

wyłącz w navi opcję kopmas i będzie git :wink4:

Opublikowano

lettalec wiem, gdzie mam reset :>, ale on kasuje mi wskazania FIS'a, a nie sprawia, że jego wypociny pokazują się w czasie grania radia :> Chyba, że nie wiem o jakimś magicznym czasie trzymania przycisku, albo coś. Też tak może być.

alv, 1. a gdzie to dziadostwo jest?

2. jak to się ma do tego, że nie pokazuje wskazań FIS'a podczas grania radia/cd/mp3?

Opublikowano

lettalec wiem, gdzie mam reset :>, ale on kasuje mi wskazania FIS'a, a nie sprawia, że jego wypociny pokazują się w czasie grania radia :> Chyba, że nie wiem o jakimś magicznym czasie trzymania przycisku, albo coś. Też tak może być.

Krótkie naciśnięcie powoduje przełączanie pomiędzy: wskazania 1, wskazania 2, kompas/nawigowanie (to zależy czy w danym momencie nawigacja jest włączona i widać co masz robić lub czy widać kompas o ile jest włączona ta opcja) oraz ciemny ekran.

Długie naciśnięcie przy danym zestawie wskazań powoduje skasowanie wartości.

Opublikowano

lettalec wiem, gdzie mam reset :>,

To zobacz co się stanie jak zrobisz tak jak napisał Łukaszr powyżej :good:

Opublikowano

A to może rzeczywsiście, jak wyłączę funkcję kompas, zacznie się pokazywać wskazanie FIS'a-całkiem możliwe. Dziś sprawdzę, bo szczerze mówiąć nie próbowałem tego. Dzięki Panowie za wskazóweczki :notworthy:

panowie, a przy okazji, żeby nie zakładać nowego tematu, jakie są żarniki w xenon+ - D1S, czy D2S? I czy dużo gorzej widać na 6000k niż na 4300k??

Opublikowano

panowie, a przy okazji, żeby nie zakładać nowego tematu, jakie są żarniki w xenon+ - D1S, czy D2A? I czy dużo gorzej widać na 6000k niż na 4300k??

Było na forum wiele razy - wszystko zależy jakie masz reflektory (xenon czy xenon-plus tzw. bi-xenon).

4300K są bardziej żółtawe, ale dają mocniejszy strumień światła (więcej lumenów).

Opublikowano

lukaszr napisałem, że do xenon+, ale tak to zmieściłem, że wygląda jak +- :polew: Chodzi mi o to, żeby mieć jak najlepszą widoczność na drodze, a nie o lans. Może mam już stare żarniki, bo niby świecą ładnie i biało (wpadający w żółty jak mi się wydaje), ale po chwili oko się przyzwyczaja i wygląda jakby słabo świeciły. Na półmroku i deszczu też słabo jakoś się prezentują, dlatego myślałem o 6000k, albo ewentualnie nowe 4300k (nie wiem czy były wymieniane u szwaba , czy jeżdżą od nowości)

Opublikowano

lukaszr napisałem, że do xenon+, ale tak to zmieściłem, że wygląda jak +- :polew:

D1S

Chodzi mi o to, żeby mieć jak najlepszą widoczność na drodze, a nie o lans. Może mam już stare żarniki, bo niby świecą ładnie i biało (wpadający w żółty jak mi się wydaje), ale po chwili oko się przyzwyczaja i wygląda jakby słabo świeciły. Na półmroku i deszczu też słabo jakoś się prezentują, dlatego myślałem o 6000k, albo ewentualnie nowe 4300k (nie wiem czy były wymieniane u szwaba , czy jeżdżą od nowości)

Kupuj 4300K - może nie wyglądają lansersko, ale widać na drodze sporo.

Opublikowano

Muszę sobie skonsultować z kimś, jak inne 4300k świecą. Może ja mam uraz i za bardzo wymagam, żeby w nocy dzień się robił :> a moje ładnie dają-hehe. Lansu nie potrzebuję, tylko dobrej widoczności na drodze. Śmiga ze mną bobas, więc trzeba wszystko widzieć. Dzięki jeszcze raz za info. Pozdrawiam