Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Kluczyki - co oznacza komplet?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak sobie wczoraj oglądałem jakiś program na TURBO i aż nie wierzyłem co tam koleś wygadywał o kluczykach...

Skradli mu autko i nie chcą mu wypłacić kasy bo opinia biegłego sugeruje że jeden z kluczy był matką dla innego (widać to po rysach) i chcą od niego tego 3ciego dorobionego klucza, którego koleś nie ma...

ale mam inne pytanko... mam AC... i 2 komplety kluczy (żadnego serwisowego nie mam - tylko 2 scyzoryki + jakiś otwierany plastik z dwiema naklejkami kodowymi) - czy to jest komplet dla A4 B6 z 03.2004 ??

Opublikowano

Kolego a ile kluczyków deklarowałeś przy ubezpieczaniu autka AC? :wink4: Bo to właśnie od tego zależy. Z tego co pamiętam to nawet fotkę robili kluczyka :mysli:

Opublikowano
  • Autor

deklarowałem 2 - bo tyle mam i w niemieckim salonie (komisie) zapewniali mnie że w tym roczniku serwisowego już nie ma...

Opublikowano

I tak ma być :) z kluczykami to temat rzeka :gwizdanie: A ubezpieczyciele tylko czekają jak tu nie wypłacić :evil:[br]Dopisany: 21 Październik 2008, 19:33_________________________________________________serwisowy kluczyk jest plastikowy

Opublikowano
serwisowy kluczyk jest plastikowy

Niestety, nie jest platikowy. Kluczyk serwisowy jest taki jak normalny - dodatkowo jest na nim biały znaczek klucza. Nie pozwala on na otwieranie schowka i bagażnika w przypadku kiedy zostawia się samochód w serwisie. Oczywiście jeżeli zamknie się je wcześniej zwykłym kluczykiem.

Przykładowe zdjęcie:

4590258811wo9.jpg

Plastikowy, to kluczyk, który należy trzymać w miarę możliwości zawsze przy sobie (ja mam w portfelu). Służy do awaryjnego otwierania samochodu np. przy zatrzaśnięciu kluczyków w bagażniku - ostatnio nawet miałem taką sytuację. Co ciekawe, jest w nim nawet pastylka immo - co pozwala dodatkowo na odpalenie silnika.

Opublikowano

Niestety, nie jest platikowy. Kluczyk serwisowy jest taki jak normalny - dodatkowo jest na nim biały znaczek klucza. Nie pozwala on na otwieranie schowka i bagażnika w przypadku kiedy zostawia się samochód w serwisie. Oczywiście jeżeli zamknie się je wcześniej zwykłym kluczykiem.

Przykładowe zdjęcie:

4590258811wo9.jpg

Plastikowy, to kluczyk, który należy trzymać w miarę możliwości zawsze przy sobie (ja mam w portfelu). Służy do awaryjnego otwierania samochodu np. przy zatrzaśnięciu kluczyków w bagażniku - ostatnio nawet miałem taką sytuację. Co ciekawe, jest w nim nawet pastylka immo - co pozwala dodatkowo na odpalenie silnika.

Chyba tylko w B5. Ja mam zwykły plastikowy bez immo. Moge sobie co najwyzej dzwi pootwierac.

Opublikowano

Dokładnie tak jak pisze Tomek w B6 serwisowy jest plastikowy. Ja miałem 2 scyzoryki + serwisowy czyli razem 3 Klucze

Opublikowano
  • Autor

a jest ktoś może kto ma 2004 rok i posiada ten serwisowy kluczyk?

Opublikowano

ja mam taki komplet (A,B,C) jak na 57 stronie instrukcji obsługi samochodu :naughty:czyli dwa scyzoryki,kluczyk plastikowy-awaryjny i przewieszka z numerem do odtworzenia kluczyka :)

Opublikowano

Dopisany: 21 Październik 2008, 19:33[/size]_________________________________________________serwisowy kluczyk jest plastikowy

ale grot ma metalowy :gwizdanie:

edca8776d3b7ab56.jpg

to jest komplet kluczy od B6

Opublikowano

B6 i B7 też ma CAŁY plastikowy klucz serwisowy :evil:

Opublikowano

Dopisany: 21 Październik 2008, 19:33[/size]_________________________________________________serwisowy kluczyk jest plastikowy

ale grot ma metalowy :gwizdanie:

edca8776d3b7ab56.jpg

Dokadnie to miałem na myśli. Ale czy to możliwe, że w B6 i B7 nie dawali już serwisowego? Bo serwisowy, to ten ze zdjęcia wyżej, a przeznaczenie plastykowego już opisałem. Raczej nie dawałbym go ludziom z serwisu, żeby przez nieostrożność połamali go w którymś z zamków.

Opublikowano

Z ubezpieczeniem to zależy wszystko od tego jak własnie było w umowie z ubezpieczycielem

Opublikowano

W B6 2004 taki mam i jest cały plastikowy :) grot też

Opublikowano

Tez mam 2 scyzoryki + plastykowy serwisowy.

Opublikowano

Ja w B5 też mam 2 normalne i jeden plastykowy (taki niby wzornik) a do tego jeszcze plastyk z kodami (podobno do immo)