koless1234 Opublikowano 10 Maja 2015 Opublikowano 10 Maja 2015 Witam, mam problem z silnikiem 2.0 fsi. Mianowicie chodzi mi o drgania na wolnych obrotach, dziwny dźwięk podczas pracy i szarpanie podczas przyspieszania gdy silnik się zagrzeje. Zostały sprawdzone cewki, świece są nowe, łańcuszek i napinacz zostały wymienione a wariator sprawdzony. Może macie jakieś pomysły?
benyA4 Opublikowano 11 Maja 2015 Opublikowano 11 Maja 2015 Wtryskiwacz paliwa ,lub problem z cisnieniem paliwa. Sprawdz wypadanie zaplonow.
kubunia Opublikowano 11 Maja 2015 Opublikowano 11 Maja 2015 Objawy wskazują również, że może być uszkodzone koło dwumasowe.
koless1234 Opublikowano 13 Maja 2015 Autor Opublikowano 13 Maja 2015 wtryskiwacze są sprawdone i ciśnienie paliwa jest prawidłowe. Czasami występuje wypadanie zapłonów na pierwszym cylindrze.
benyA4 Opublikowano 14 Maja 2015 Opublikowano 14 Maja 2015 skoro wypada na pierwszym to juz wiesz gdzie szukac. Problem albo z zaplonem , czyli cewka , swieca. Albo z paliwem czyli wtryskiwacz. Na dzien dobry podmien cewki i sprawdz czy bedzie wypadac na podmienionym cylindrze.
koless1234 Opublikowano 14 Maja 2015 Autor Opublikowano 14 Maja 2015 Właśnie cewki są sprawdzone a wypadanie dalej występuje.
koless1234 Opublikowano 16 Maja 2015 Autor Opublikowano 16 Maja 2015 to znaczy jak mam ją sprawdzić? Ona może mieć wpływ na dziwny dzwiek silnika? Dodam że wypadanie zapłonów występuje na pierwszym cylindrze na ciepłym silniku po przejechaniu około 30 kilometrów
Rekomendowane odpowiedzi