Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Moduł komfortu z allegro. Jak podłączyć leaving\coming home.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Chcę zakupić moduł komfortu z tego linku:

http://allegro.pl/modul-komfortu-kierunkowskazow-1x-3x-coming-home-i5342661846.html

Moje pytanie pod jaki przewód podpiąć wyzwalanie coming/leaving home? Zależy mi, aby po naciśnięciu na pilocie przycisku otwarcia zapalały się halogeny oraz jak nacisnę zamykanie też mają się zapalić.

Bezpiecznik nr 6 odpowiada za centralny zamek. Mam ustawione automatyczne zamykanie drzwi po przekroczeniu 15km/h. Nie chcę aby zapalały się halogeny gdy są ryglowane drzwi podczas jazdy.

Opublikowano

Mam ustawione automatyczne zamykanie drzwi po przekroczeniu 15km/h

kolego jak to włączyć? bo szukam szukam i nie mogę nic znaleźć.

Opublikowano

Tu jest wzmianka o kodowaniu różnych funkcji w pompce:
Dorobienie kluczyków KOMPLET. Adapracja pilota, IMMO, PIN, pompka centralnego zamka. - Audi A4 B5 - Audi A4 Klub Polska

i wszystko jasne, dzięki :)

Opublikowano

Tylko jest jeden minus tego komfortu coming/livin home :kwasny: że będzie Ci się zapalał również za dnia po każdym otwarciu drzwi wiesz o tym?? ;) bo (nie reklamując oczywiście nikogo) na allegro jest też sprzedawca który ma taki sam moduł tyle że z czujnikiem światła który montujesz sobie gdzie chcesz np. przy szybie i wtedy włącza Ci się to dopiero po zmroku i wydłuża to trochę czas pracy żarówki wiadomo :banan: ale takie jest moje zdanie że wolał bym dołożyć 20 zł żeby wyglądało jak ori :kox: ale każdy robi jak chce i nie chce tu negować czyjegoś zdania oczywiście :D

Opublikowano
  • Autor

Ja właśnie chcę żeby zapalał się zawsze. :) obkleiłem halusy na żółto i tak mi się podoba, jak świecą, że najchętniej to bym miał je cały czas zapalone. Dalej nie wiem gdzie podłączyć kabelek od wyzwalania halogenów :(

Opublikowano

Ja właśnie chcę żeby zapalał się zawsze. :) obkleiłem halusy na żółto i tak mi się podoba, jak świecą, że najchętniej to bym miał je cały czas zapalone. Dalej nie wiem gdzie podłączyć kabelek od wyzwalania halogenów :(

ale do coming home czy do tej drugiej opcji bo jak do coming home to jeżeli się nie mylę to szary i biały odpowiadają za włączenie tej funkcji na schemacie aukcji

-czarny : masa (-12V)

-czerwony : +12V za bezpiecznikiem 10A na stałe

-fioletowy : +12V za stacyjką

-pomarańczowy : do żarówki lewego kierunkowskazu od strony +12V

-żółto-zielony : do żarówki prawego kierunkowskazu od strony +12V

-biały : wyzwalanie „Coming home” przez podanie chwilowo +12V

-szary : wyzwalanie „Coming home” przez podanie chwilowo -12V

-brązowy : do żarówki światła cofania od strony +12V

-2xniebieski : wyjście zwierne przekaźnika nr 1 (Coming home, Reverse help)

-2xzielony : wyjście zwierne przekaźnika nr 2 (Coming home, Reverse help)

Opublikowano
  • Autor

Chcę mieć comming oraz leaving home. Halogeny mają się zapalać podczas otwierania i zamykania samochodu.. Wiem, które kabelki za co odpowiadają, tylko nie wiem w co się wpiąć, aby halogeny się włączały przy otwieraniu i zamykaniu samochodu. :)

Opublikowano

Ja bym na twoim miejscu poszukał przy przełączniku halogenów zlokalizować z miernikiem miejsce z kąd dochodzi prąd na wyłączonym a kiedy wcisniesz to którymi i wtedy bym sie podłączył na wyjściu na halogeny tam przynajmniej ja bym tak kombinował :P

Opublikowano
  • Autor

Troszkę chaotycznie piszesz i nie do końca rozumiem i chyba ty też mnie nie do końca rozumiesz..

W halogeny na wyjściu wepnę się w bezpiecznik 36(odpowiadający za halogeny). To nie problem. Ciągle nie wiem skąd wziąć sygnał do modułu, aby zapaliły się halogeny po naciśnięciu na pilocie przycisku zamykania oraz otwierania.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

-szary : wyzwalanie „Coming home” przez podanie chwilowo -12V
ja to bym podłączył pod sterownik centralnego zamka, jeśli jest nieoryginalny.
Opublikowano

Kolego jak podlaczysz daj znać

Opublikowano

http://www.digakom.com/template/downloads/Pinbelegung_8D0862257.pdf

http://www.digakom.com/katalog.phptu masz opisane piny na pompce centralnego zamka i to tutaj sie musisz wpiąć w sterowanie Comming / leaving home zeby paliło się przy zamykaniu u otwieraniu

a jęsli chodzi Tobie o podpięcie sygnału to proponuje pod przekaźnik nr 10 od świateł p. mgielnych :D

opis z sąsiedniego forum:

http://www.audiklub.org/forum/viewtopic.php?f=29&t=126012

Edytowane przez klon58de

Opublikowano

Podasz mi kolor kabla w który się wpioles przy pompce lub który pin?

Opublikowano
  • Autor

Na razie się wstrzymuje z kupnem modułu, bo przyszło sporo innych wydatków. Póki co zainstalowałem moduł DRL w światłach długich :) opis jest na forum jak coś.. Jak tylko będę miał wolną stówkę kupuję ten moduł i będę kombinował..

Opublikowano

Jak ktos u sb zamontowal to niech da znać bd mi łatwiej

Juz zamontowane super sprawa ? w nocy juz nie mam mokrych butów ?

Juz zamontowane super sprawa ? w nocy juz nie mam mokrych butów ?

Opublikowano
  • Autor

i w co się wpiełeś? Zapalają ci się halogeny przy otwieraniu i zamykaniu?

Opublikowano

Pala się ja mialem modul sterowany + wiec wpielem się w kierunkowskazy przy pompce i wszystko ok jest

Opublikowano
  • Autor

Montowałeś moduł z tej aukcji co podałem?

Opublikowano

Nie bo mi nie potrzebne te bajery.... Ja mam modul zwykly z swiatlami dziennymi i dojście do auta ale ten co podales też mam sterowanie +