Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż GTB1756VK z 2.7TDI do Audi A4 B6 2.5 TDI BCZ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poznamy treść "pytanka" czy mamy sobie wywróżyć? Moja szklana kula wskazuje na nabijanie postów w technicznym. :hi:

Opublikowano

Sorrki, na forum jestem brand new :P a zwłaszcza taptalk jest nową apką dla mnie... I tak testowałem czy ktoś u jest :P Pytanko brzmi... Czy pompa 106K ma największy potencjał, czy z 106J tez cos można zrobić

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Wystarczy poczytac forum i bys wiedzial. Mi na 106j wpadlo 7km wiec mozesz dlubac.

Opublikowano

A na 106 K ile wypluło ?

Szybkie pytanko, czy jest sens pakować tą pompę 106K, ktoś ogarnie tą blokadę by można wydusić z niej 230-240 km ?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, podpinam się pod temat. Posiadam swoją ze 180ps lecz tą z oznaczeniem AKN czyli lipa wałki. Mam do wymiany a więc na pierwszy ogień idzie wymiana wałków. Po wymianie zaślepienie egr oraz pełny przelot i środkowy intercooler. A dalej czas pokaże. Więc jeżeli będe miał wszystkie graty złożone i udał się na wirusa ile moge osiągnąc w granicach rozsądku ? i czy 180ps nie posiada blokady na pompie ?

Opublikowano

Moja sugestia, skoro masz wymieniać wałki, nie lepiej kupić BAU, BDG ?

Opublikowano

Witam, podpinam się pod temat. Posiadam swoją ze 180ps lecz tą z oznaczeniem AKN czyli lipa wałki. Mam do wymiany a więc na pierwszy ogień idzie wymiana wałków. Po wymianie zaślepienie egr oraz pełny przelot i środkowy intercooler. A dalej czas pokaże. Więc jeżeli będe miał wszystkie graty złożone i udał się na wirusa ile moge osiągnąc w granicach rozsądku ? i czy 180ps nie posiada blokady na pompie ?

Akn to 150'tka ;)

Opublikowano

Akn to 150'tka ;)

Jak masz takie osznaczenie to tak jak Arturoo napisał. 150km i juz auto było grzebane skoro masz niby 180km.

I nie lipa wałki tylko słabe smarowanie oraz wydłużony okres wymiany oleju je niszczy...

Opublikowano

sorrki za błąd AKE oznaczenie silnika. Wolę zostać przy swojej budzie gdyż wiele rzeczy już w niej wymieniłem. Mianowicie całe zawieszenie rozrząd, serwo bo się rozsypało z mojej winy ;p więc dużo już w nią zainwestowałem od kąd ją mam. a wymiana wałków to koszt rzędu ok 3tyś więc wymieniasz imasz pewność na długie lata !! oprócz tych nieszczęsnych wałków to silnik jest sprawny skrzynia jak i podzespoły dlatego wole zostać przy tym co mam. A więc sorrki jeszcze raz za zmyłke. Oznaczenie silnika to AKE 180Ps quattro. Wracając do mojego pytania jest ktoś kto mi może na nie odpowiedzieć ? ile moge wyciągnąć z tego silnika po zmianie intercoolera, pełnego przelotu zaślepienie egr no i oczywiście wirus wgranicach rozsądku ?

kolego Norbas" zgadzam się z tobą co do wałków. moje są już w opłakanym stanie, więc niebawem będą wymieniane na nowe.

Opublikowano

Niby bezpiecznie do 210KM :) Czytałem o 2.5 co miała ponad 300km ale tam już było więcej dłubnięte :decayed:

Opublikowano

sorrki za błąd AKE oznaczenie silnika. Wolę zostać przy swojej budzie gdyż wiele rzeczy już w niej wymieniłem. Mianowicie całe zawieszenie rozrząd, serwo bo się rozsypało z mojej winy ;p więc dużo już w nią zainwestowałem od kąd ją mam. a wymiana wałków to koszt rzędu ok 3tyś więc wymieniasz imasz pewność na długie lata !! oprócz tych nieszczęsnych wałków to silnik jest sprawny skrzynia jak i podzespoły dlatego wole zostać przy tym co mam. A więc sorrki jeszcze raz za zmyłke. Oznaczenie silnika to AKE 180Ps quattro. Wracając do mojego pytania jest ktoś kto mi może na nie odpowiedzieć ? ile moge wyciągnąć z tego silnika po zmianie intercoolera, pełnego przelotu zaślepienie egr no i oczywiście wirus wgranicach rozsądku ?

kolego Norbas" zgadzam się z tobą co do wałków. moje są już w opłakanym stanie, więc niebawem będą wymieniane na nowe.

Wałki z hydrauliką koło 3 wydasz, nie chcesz przemyśleć kwesti zmiany silnika na BAU, BDG, BCZ ?

Opublikowano

dzięki wielkie. Pewnie będę dążył do lepszego wyniku zmieniając turbo na większę i za pewne nie tylko ;p

Kolego Maksior88mzv posiadasz na sprzedaż taki silniczek ?

Opublikowano

Nie, nie mam... :) ale polecam... miałem AKNa wcześniej, program zrobiony, zakupiłem w dobrym pieniądzu BDG, komp i pompa została z AKN i reszta z BDG (AKN był w bardzo dobrej kondycji, ale Różnica między nim a BDG kosmiczna na tym samym programie)

Opublikowano

dużo zachodu z wymianą silnika a i jeszcze ryzyk fizyk czy znajdzie się dobry stan.. duże koszta. lepiej poszperać w tym co siedzi już ;)

a więc w moim egzemplarzu siedzi pompa z blokadą czy jednak nie ?

Opublikowano

Moja czyli 106D podobno jest bez blokady, tylko juz więcej nic z niej nie wyciśnie (tak powiedział tuner)

Opublikowano

Nie myślałeś wrzucić jakiegoś awx'a i porezać przy nim zamiast drążyć temat miny (2,5 ), która tam zawsze bedzie mogła sie odezwać ?

Opublikowano

szukaj BDG, dobre poprawione motory za śmieszną kasę

Opublikowano

Zostaw koledze wybór :D Ja bym w życiu 4 garczkowego boćka nie wsadził (kwestia gustów) ja by 2.5 całkiem juz odmówiło posłuszeństwa to wleciało by CDUC :)

szukaj BDG, dobre poprawione motory za śmieszną kasę

dokładnie :) ja kupiłem z całym autem BDG (skoda superb 2007r angol) za grosze, tak że silnik za free wyszedł ... żałuje ze pompy z wiązka i ecu nie przełożyłem tylko zostawiłem na gratach z AKN, teraz swap pompy czeka

Opublikowano

jednak zostaje przy tym co mam ;) v6 fajnie cyka kwestia wymiany wałków i bez problemu na długo za pewne..

Opublikowano

ile te wałki kosztują ? bo kumple za prawie cały motor dał 2500 zł.

wymiana na 1,9 to szczyt głupoty... taniej auto zmienić.