Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż GTB1756VK z 2.7TDI do Audi A4 B6 2.5 TDI BCZ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dużo fajniej to chodzi niż seria. Szybciej wstaje z dołu, rozpędza się lepiej, niby jest tylko 24 km więcej, ale 410 Nm zamiast 370 się czuje. Reakcja na gaz bardziej spontaniczna i dużo lepsze odejście przy prędkościach autostradowych.

Dodatkowo przesunięte jest odcięcie obrotów względem serii, na fabrycznym programie jest gwałtowne odcięcie paliwa przy 4500 obr/min. i lecimy zębami w kierownicę, na tym sofcie auto kręci nawet do 5500, ale przy 5300 słabnie i to jest ostatni moment na zmianę biegu.

Jestem nawet bardzo zadowolony, auto jeździ bardzo sprawnie, a za pieniądze, które zapłaciłem za ecu ABT żadnego programu bym nie zrobił.

Opublikowano

Dużo fajniej to chodzi niż seria. Szybciej wstaje z dołu, rozpędza się lepiej, niby jest tylko 24 km więcej, ale 410 Nm zamiast 370 się czuje. Reakcja na gaz bardziej spontaniczna i dużo lepsze odejście przy prędkościach autostradowych.

Dodatkowo przesunięte jest odcięcie obrotów względem serii, na fabrycznym programie jest gwałtowne odcięcie paliwa przy 4500 obr/min. i lecimy zębami w kierownicę, na tym sofcie auto kręci nawet do 5500, ale przy 5300 słabnie i to jest ostatni moment na zmianę biegu.

Jestem nawet bardzo zadowolony, auto jeździ bardzo sprawnie, a za pieniądze, które zapłaciłem za ecu ABT żadnego programu bym nie zrobił.

A gdzie kupiles i za ile? Napisz na pw

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Czy wiecie kto w mazowieckim podejmie się zrobienia chipa do 2.5 BFC (163KM) już z wymienioną pompą na 059130106K + wymieni końcówki wtrysków na dsla143p970 (które lada chwila przyjdą kurierem) i ustawi ciśnienie otwarcia na 260?

Macie kogoś zaufanego co to ogarnie?

Opublikowano

stabilniej na 280 jest ustawienie

Opublikowano

Ja jestem z mazowieckiego a jechalem kawalek drogi do HP Performance, ale jak masz zmieniona pompe to kazdy to ogarnie ;)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. Jestem w temacie tuningu silnika laikiem a chciałbym podnieść moc w moim AKE.  Odnośnie pompy, końcówek wtrysków, egr-a, downpipa, intercoolera, wydechu to się orientuje. Celuje w max do 260 koni.Ale chodzi mi o turbo. I tu pytania . Przymierzam się do regeneracji turbosprężarki i zastanawiam się czy zostawiać fabryczną  czy może robić przy okazji hybrydę? Jeżeli fabryka to jaką moc i moment można osiągnąć na niej (słyszałem 220km/450 nm) Jeżeli hybryda to u kogo i na jakich podzespołach? Prosiłbym o darownie sobie odpowiedzi typu: a po co , nie da się, nie baw sie w to itp. jako nic nie wnoszących do tematu. Ewentualnie namiar na kogoś kto mi pojaśni.

P.S Temat czytałem ale jest w temacie za mało konkretów.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Szukaj gościa TurboBogdan on się zajmuje robieniem hybryd ;)

Opublikowano

perun...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 4.02.2017 o 21:53, lukone napisał:

Czy wiecie kto w mazowieckim podejmie się zrobienia chipa do 2.5 BFC (163KM) już z wymienioną pompą na 059130106K + wymieni końcówki wtrysków na dsla143p970 (które lada chwila przyjdą kurierem) i ustawi ciśnienie otwarcia na 260?

Macie kogoś zaufanego co to ogarnie?

napisz do https://a4-klub.pl/profile/14602-juby_p/ lub https://a4-klub.pl/profile/10817-adrian998998/

Zawartość dodana 1 minute later
Dnia 8.01.2017 o 11:49, majkel_majki napisał:

jest opcja skopiowania wsadu czy jakoś zabezpieczony?

Opublikowano

Na sterowniku jest napisane, że program jest zabezpieczony przed kopiowaniem i modyfikacją, ale napisać można wszystko. Nie mam pojęcia jak się taki wsad zachowa po skopiowaniu do innego eepromu, może odpali i będzie to chodziło jak należy, ale bardziej prawdopodobnie ecu poleci w kosmos i auto nie odpali ze względu na błędne sumy kontrolne.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam Panowie, mam w posiadaniu A4 2004r z silnikiem BDG, jak sie okazalo jest zamontowana pompa z oznaczeniem 106K. Planuje po sprawdzeniu silnika cos dlubnac mapa i chcialem do tego dołożyć  końcówki wtryskow dsla143p970 i tutaj pytanie gdzie takie cos mozna dostac i mniej wiecej jaka cena zeby nie przeplacic?

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam sorka za off top. Ale takie pytanie zamierzam powoli kupić A4/A6 Quattro 2.5 TDI czyli każde maja jak dobrze zorientowałem się 180KM czyli AKE/BAU/BDH. Nawet mam ori serowniki od 180KM + soft od ABT czy Oettinger'a w sumie po zczytaniu są bardzo podobne do siebie ale nie w tym rzecz.  W tych silnikach są pompy 059130106L/K/M one nadają się do podnoszenia mocy czy nie bardzo ? Bo turbo mogę włożyć jakieś GTB czy inne lecz główny problem to te pompy i 51mg ich. Te są odblokowane czy sam soft i koniec zabawy ?

Opublikowano

L są zablokowane i jeżdżą w AKE i BAU , K z tego co kojarzę nie mają blokady, M nie wiem. K to na pewno silniki BDG. Z tymi pompami jest jeszcze inny wiks- po latach na skutek zużycia mało która legitymuje się nominalną wydajnością i silniki nie trzymają serii, a o jakimś przyroście po chipie można zapomnieć.

Opublikowano

Domyślam się że serii nie będą trzymać dlatego trzeba dobrze tym wszystkim się zająć mechaniką. Czyli już +/- wiem które nie są zablokowane co ułatwi mi życie. 

Opublikowano

Jak by co, pompa z BDG/ BDH nie będzie chodzić w AKE czy BAU, pozostaje wybór auta z takim silnikiem.

Opublikowano

Tylko że quattro po 2003 są  AKE/BAU/BDH czyli w BDG są odblokowane ?

Opublikowano

Mam BDG 163, na hamowni pokazalo 159, pompa jest z literka K, chcialem to dlubac i przy okazji wsadzić końcówki wtryskow od iveco dsla, da cos taka modyfikacja czy trzeba ladowac wieksze turbo?

Wyglada na to ze w BDG sa odblokowane, 106K

Edytowane przez Damianoo00

Opublikowano

Na Twoim miejscu zrobiłbym najpierw chipa i tym samym sprawdził na ile pozwoli pompa, na seryjnym osprzęcie dojedziesz do ok. 200 koni jeżeli pompa i motor są zdrowe. Końcówki z iveco to już grunt pod grube mody, poza tym nie mam pojęcia czy dwufazowy wtrysk BDG nie wyklucza ich montażu. Natomiast bardzo polecam założenie możliwie dużego fmic.

Opublikowano

A6C5 Masz w miare wydajny frontowy