brath100 Opublikowano 22 Października 2008 Opublikowano 22 Października 2008 Witam,mam mały problem bo nie wiem co jest.Jadąc powyżej 140 km/h cos zaczyna sie dziac a mianowicie: sygnal dzwiekowy 3x i zaczyna migac kontrolka od układu hamulcowego. Chodzi o audi a4 avant rocznik 99 po lifcie.Jak sądzicie co moze byc przyczyna?Pzdr
spetsnaz Opublikowano 22 Października 2008 Opublikowano 22 Października 2008 Asynchroniczne taktowanie czujników. Jeden z czujników podaje zły sygnał. Głównym powodem może być zabrudzenie czujników ABS lub ich nierównomierne zamontowanie (wsunięcie). Rzadziej zdarza się pęknięcie obręczy zębatej ABS. Sprawdź VAG`iem który czujnik wyrzuca błąd i wyczyść, ewentualnie sprawdź obręcz ABS.
mlodyy Opublikowano 22 Października 2008 Opublikowano 22 Października 2008 tak jak kolega napisal ktorys czujnik sie wysral albo gdzies nie laczy vag i do dziela lub przejrzyj czujniki
domelq Opublikowano 23 Października 2008 Opublikowano 23 Października 2008 Ja równie proponuje jak wyżej, zacząć od sprawdzenia czujników
brath100 Opublikowano 23 Października 2008 Autor Opublikowano 23 Października 2008 ok,dzieki za pomoc,rozpoczynam VAGowanie
Rekomendowane odpowiedzi