rapens1 Opublikowano 22 Października 2008 Opublikowano 22 Października 2008 Witam wszystkich mam pewien problem gdy uruchomię zimny silnik falują mi obroty w granicach nawet od około 500 d0 1200 gdy naciskam pedał gazu silnik bardzo powoli wchodzi na większe obroty i dostaje lekkich drgań ,podczas jazdy gdy włącze bieg jałowy obroty również falują,gdy silnik jest gorący falowanie jest mniejsze ale również zauważalne zaznaczam że mam instalację gazową i objawy są zarówno na LPG jak i na benzynie nie wiem co może być przyczyną tego falowania prosze o pomoc!!!!! z góry dzięki
blind1 Opublikowano 23 Października 2008 Opublikowano 23 Października 2008 mialem podobne objawy i jak napisal kolega mstan czyszczenie przepustnicy pomoglo. zalecil bym tobie rowniez wyczyscic przeplywomierz jak juz bedziesz demontowal przepustnice.
gcienki Opublikowano 23 Października 2008 Opublikowano 23 Października 2008 Tak jak koledzy wyżej. Miałem ten sam problem czyszczenie przepustnicy pomogło w 100 %
rapens1 Opublikowano 23 Października 2008 Autor Opublikowano 23 Października 2008 Dzieki za pomoc!!sam chyba jednak nie bede czyścił przepustnicy i przepływomierza bo pózniej z tego co słyszałem to się ją jeszcze adaptuje chyba a ja nie mam o tym pojęcia nie chce czegoś uszkodzic mam pytanie ile takie czyszczenie moze mnie kosztowac w jakims warsztacie????
tomcio1600 Opublikowano 23 Października 2008 Opublikowano 23 Października 2008 sam chyba jednak nie bede czyścił przepustnicy i przepływomierza bo pózniej z tego co słyszałem to się ją jeszcze adaptuje chyba a ja nie mam o tym pojęcia Autoadaptacja jest bardzo prosta zajmie Ci dosłownie chwilke. Do autoadaptacji nie potrzebujesz VAGa. Polega na odpowiedniej procedurze wlaczenia i wylaczenia zaplonu a pozniej tylko odpalasz i czekasz az sie silnik nagrzeje. Jak bedzie potrzeba to dokladnie napiszemy co i jak (albo znajdziesz sam na forum bo bylo wielokrotnie powtarzane)
blind1 Opublikowano 24 Października 2008 Opublikowano 24 Października 2008 posluchaj tomcia procedura adaptacji jest bardzo prosta dasz rade sam to zrobic. jeden z kolegow opisal dokladnie ta cala procedure. poszukaj i niczego sie nie obawiaj skoro ja dalem rada a jestem zielony w tych sprawach to ty tez sobie poradzzis
rapens1 Opublikowano 24 Października 2008 Autor Opublikowano 24 Października 2008 No to jednk przekonaliście mnie spróbuje sam to zrobić tylko czym mam czyścic przepustnice i przepływomierz czy są jakieś specjalne preparaty do czyszczenia i gdzie je mogę kupić????pozdrawiam!!!
gcienki Opublikowano 24 Października 2008 Opublikowano 24 Października 2008 Ja czyszciłem szmatką nasączoną w denaturacie. Denaturat daje rade. I jak koledzy piszą wyżej sam sobie też dokonałem adaptacji przepustnicy. Myśle że mechanik saksował by cię z min 50 zł ale sądze że wziął by znacznie więcej.
rapens1 Opublikowano 24 Października 2008 Autor Opublikowano 24 Października 2008 Zuważyłem jeszcze jedne objawy gdy mam przełączony na benzyne naciskam pedał gazu a gdy obroty spadaja ponownie naciskam wtedy zaczyna lekko "strzelać" na LPG nie ma takich objawów!!!!
wojtek79 Opublikowano 24 Października 2008 Opublikowano 24 Października 2008 Tu masz opis czyszczenia przepustnicy: http://www.a4-klub.pl/smf/b5_adr_czyszczenie_przepustnicy-t16943.0.html
rapens1 Opublikowano 24 Października 2008 Autor Opublikowano 24 Października 2008 Wielkie dzięki wojtek 79 konkretny opis czynności jakie trzeba zrobić jak wyczyszcze to napisze jak to wszystko wyglądało i czy mi sie udało :> pozdrawiam!!!!!
Rekomendowane odpowiedzi