Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wymiana Wiska

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ostatnio wymieniałem sprzęgło wiskotyczne ... Oczywiscie wiskoza kupiona nowa po załozeniu i i przejechaniu ok 100 km . Na zimnym silniku przy odpaleniu słychać znów swiergotanie po paru minutach ustępuje (na starym wisku cały czas było to słychać juz nawet na rozgrzanym silniku) . Powiem ze po wymianie było wszystko ok cisza i spokój dopiero po paru dniach zaczeło to się dziać czy możliwe że wisko jest wadliwe albo jakaś podróba ??.Powiem ze kupiłem je za 120 zł i to firma topran czytałem ze to jakaś lipa...

Opublikowano

Sprzegło alternatora sprawdzałes ????

Opublikowano

Witam sprawdzałem sprzegło niby w porządku a i wygląda na to ze wisko jest ok ale znalazł się inny problem otóż rolka napinacza delikatnie skacze dopiero jak przygazuje to równo chodzi , i jeszcze jak odepne kabel od alternatora tez równo chodzi , czy przyczyna moze byc alternator a i jeszcze wymianiałem kółko pasowe od wiska i od wspomagania bo skrzywione było

Opublikowano

Strzykawka naciagnij wody i na odpaallonym polewaj mala ilością wody pokolei po kazdej rolce aż zlokalizujesz co swierczy.