Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wszystko było ok a nagle zgasła i nie odpala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem dosyć dziwny. Z autem A4 B6 1.9 TDI AVF wszystko było dobrze nie robiło problemu przy odpalaniu i nagle zaskoczyło mnie taka sytuacją :kwasny: Rano pojechałem autem do Lublina około 100km auto postawiłem na parkingu po około czterech godzinach bez problemu wróciłem do domu i po około 30 minutach wsiadam odpala bez problemu na zegarach zapala się czek i po 100 metrach auto gaśnie i już nie chce odpalić, Rozrusznik kręci a nie odpala. Co się może dziać? Dodam że wcześniej miałem sytuacje ze czek pojawiała się ta zegarach ale auto jeździło i nic się nie działo dziwnego wtedy komputer pokazywał nie prawidłowa masa pompy paliwa, pisałem o tym problemie we wcześniejszych swoich postach. Teraz gdy nie chce odpalić komputer już mówi że przekaźnik pompy paliwa możliwe że tak nagle by umarł :angry: ?? Czy miał ktoś z was taki problem :eusathink: . Mam unieruchomione autko :(HELP

Opublikowano

a czy po przekreceniu kluczyka slychac przez chwile pracujaca pompke paliwa w zbiorniku paliwa??? jesli nie to problem rozwiazany. pompka do wymiany

Opublikowano

Dokładnie zaraz po przekręceniu kluczyka powinieneś usłyszeć pompę paliwa w baku, i tak jak piszesz jeżeli już wcześniej były oznaki że cos jest nie tak z pompą mogła paść, to najbardziej prawdopodobne. :)

Opublikowano

Poszukaj schematu, wyciągnij przekaźnik pompy paliwa, zrób mostek kabelkiem na przewodach prądowych i będziesz wiedział czy to jego wina :decayed:

Opublikowano
  • Autor

O widzicie nie zwróciłem na to w ogóle uwagi a jeszcze płun do spryskiwaczy mi się kończy i piszczy po włączeniu zapłonu. Powiedzcie mi jeszcze w którym miejscu ta pompka jest bo pod tylną kanapą jej nie ma :eusathink:Z tą pompką sprawdzę i się odezwę. Dzięki wielkie :notworthy:

Opublikowano

Elektryczna pompka paliwa jest zabudowana w zbiorniku paliwa . :decayed:

Opublikowano
  • Autor

To to wiem ale jak mówię po wyjęciu kanapy pojawiły mi się dwie czarne pokrywki po ich odkręceniu zonk nie ma pompki :huh: I od razu dopadły mnie obawy że dostęp do niej nie będzie taki prosty :facepalm: mam rację? :eusathink:

Opublikowano

Jeżeli masz limuzynę to tak ja u mnie masz pompke w bagażniku przy tylnej kanapie. Ja miałem taki sam problem i okazało się że wystarczyło wymienić przekaźnik z kabelkami pod komputerem na podszybiu.

Opublikowano
  • Autor

Dzisiaj zachodzę i auto odpaliło za pierwszym :D tylko po chwili kręcenia bo pewnie nie było paliwa w układzie. Polatałem chwile po mieście tak agresywniej polatałem :naughty: potem gasiłem i odpalała jak laleczka :decayed: Teraz pytanie co się może dziać, pompka paliwa w takim razie musi być sprawna w takim razie co może się kończyć :eusathink: Tak jak kolega Michał mówi dzieje się coś z przekaźnikiem??

Opublikowano

moze przekaznik, a moze szczotki w samej pompce, trudno przewidziec co sie konczy, trzeba sprawdzic to i to. pompke paliwa masz pod tylnim fotelem od strony pasazera, odkrecasz zaslepke na trzy srubki i tam znajduje sie pompka razem z wskaznikiem poziomu paliwa. wszystko przykrecone plastikowa nakretka do zbiornika paliwa

Opublikowano

Zacznij od przekaźnika! Jest najtańszy i zobacz czy nie jest pisniedziale pod kompem bo ja miałem to samo 2 dni jeździłem i był super aż tu nagle w centrum odpalił przejechał 500 m i zgasł i zjechał na ławce do warsztatu. Nie baw się w pompki bo ja wymieniłem pompę paliwa vacu pompę a okazał się przekaznik .

Opublikowano
  • Autor

O widzisz też podejrzewam ten przekaźnik, A co do pompki paliwa w baku to pod kanapą jej nie ma bo odkręcałem te zaślepki a pod nimi nic dosłownie nic nie ma. Na razie jest dobrze ale ciekawe jak długo. Na weekend się za to wezmę bo teraz czas za bardzo mi nie pozwala. A jeszcze dokładnie w którym miejscu znajdę ten przekaźnik, pod maską od strony kierowcy pod plastikową nakładką na torxy??

Opublikowano

Tak tam powinien być przekaźnik pompy paliwa.

Opublikowano
  • Autor

Dostałem się do tych przekaźników są pod kompem są tam trzy przekaźniki i prawdo podobnie to wina przekaźnika bo ma delikatnie podpalone dwa piny. Jak go wyjąłem to nie mogłem odpalić auta więc raczej to ten ;) Powiedzcie mi tylko czemu mógł się pod jarać ten przekaźnik, coś robi zwarcie? czy po prostu sam się już skończył??? Teraz muszę kupić ten przekaźnik.na szczęście nie jest drogi :D

Opublikowano

Po jedenastu latach miał prawo się skończyć ze starości , wcale nie musiało być żadnego zwarcia :P

Opublikowano

sprawdź czy w skrzynce komputera nie miałeś wody. Jest duża szansa że obudowa jest połamana i nieszczelna jeśli np udało Ci się ją zdjąć bez zdejmowania podszybia i wycieraczki kierowcy, może stąd problemy z przekaźnikiem. Jeśli chodzi o dostęp do pompy paliwa to w FWD avant jest ona umieszczona pod podłogą bagażnika. Trzeba rozbierać boczki i podłogę.

Opublikowano
  • Autor

Chłopaki mam jeszcze pytanie orientujecie się ile może kosztować PLN-ów taki przekaźnik?? Bo gadałem ze znajomym co ma sklep motoryzacyjny i na początku mówił że 70pln zamiennik a nie dawno dzwonił i mówi że nie może znaleźć nigdzie zamiennika i oryginał postara się załatwić ale to już 140 złotówek. A może chce mnie.......????? :kwasny:

Opublikowano

kup używkę na allegro i po sprawie.

Opublikowano
  • Autor

Zamawiam jednak nowy przekaźnik 140 PLN sporo ale co oryginał nowy to nowy :dontknow: Tylko muszę poczekać na niego :disgust:

Witam wymieniłem dzisiaj przekaźnik tak jak mówiłem na nowy zobaczmy czy już będzie dobrze :D