Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problemy z klimatyzacją – błąd 00819 - czujnik G65

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mógłbyś mi podać, jaki numer części mam zamówić?
Rozumiem że to powinno rozwiązać mój problem?

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Na tej stronie kilka postów wyżej masz podane wszystko jak na talerzu .

Edytowane przez Tomeczek1403

Opublikowano

Czyli rozumiem że części z tymi numera mam poszukać ?

8E0 959 126 lub 3R0 959 126

Rozumiem że to nie będzie pasować ?

https://www.amazon.de/febi-bilstein-29240-Druckschalter-Klimaanlage/dp/B0063BV4LE/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1487941957&sr=8-1&keywords=8E0+959+126

Czy ten czujnik się wykręca czy wyciąga ? Chciałbym go dziś wyciągnąć i nic nie zepsuć [emoji4]

Opublikowano

wykręca się są dwa rodzaje tych czyjników jeden ma gwint 7/16 cala a drugi zwyłky metryczny m10 taka jest różnica, najlepiej zamówić po numerze jaki tam bedziesz miał na czujniku

Opublikowano

Ok, udało mi się go wyciągnąć, tak wygląda - > https://www.dropbox.com/sh/xzx8sfsvsmv4sxs/AABbE5ng57cxjvLBby-sS9Tra?dl=0

Czyli jest to numer 8E0 959 126

Czy to musi być oryginał czy może być zamiennik ? Pytam gdyby w sklepie nie mieli

PS. Nie mogę znaleźć tego czujnika na getem.pl

Edytowane przez Caporeira

Opublikowano
Dnia 24.02.2017 o 17:05, romanzlasu napisał:

wykręca się są dwa rodzaje tych czyjników jeden ma gwint 7/16 cala a drugi zwyłky metryczny m10 taka jest różnica, najlepiej zamówić po numerze jaki tam bedziesz miał na czujniku

Dnia 23.02.2017 o 20:45, Tomeczek1403 napisał:

Na tej stronie kilka postów wyżej masz podane wszystko jak na talerzu .

Pytałem dziś w sklepie, mają taki czujnik: 6ZL 351 028-221

Pytanie czy będzie działać poprawnie ?

Opublikowano

mi po numerze   8E0 959 126 zamiennik po katalogu tecdoc z hella podaje 6ZL 351 028-401

Opublikowano

Witam koledzy, mam ten sam problem. Błąd ciągle 00819 czujnik G65. W blokach pomiarowych, ciśnienie 1bar. Rozszczelniła mi się instalacja czy czujnik walnięty?

klima.jpg

Zawartość dodana 16 minutes later

Dodam, że po odłączeniu czujnika, wyskakuje 33bar i load na 0%

Opublikowano
mi po numerze   8E0 959 126 zamiennik po katalogu tecdoc z hella podaje 6ZL 351 028-401

Dzięki. Zamiennik który kupiłem nie pasował, oddałem go. Kupiłem inny w ASO i teraz klimatyzacja działa.

SGS7EDGE TAPATALK

Opublikowano
8 godzin temu, majkel20 napisał:

Witam koledzy, mam ten sam problem. Błąd ciągle 00819 czujnik G65. W blokach pomiarowych, ciśnienie 1bar. Rozszczelniła mi się instalacja czy czujnik walnięty?

klima.jpg

Zawartość dodana 16 minutes later

Dodam, że po odłączeniu czujnika, wyskakuje 33bar i load na 0%

czujnik raczej ok pewnie brak/mało czynnika

Opublikowano

Czyli gdzieś musi być dziura...

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ogrzewanie kotleta z przed 7 lat!

Kupiłem dziś czujnik klimy hella 6zl 351 028 401 i zastanawiam się zanim zamontuje ( po zamontowaniu już nie mogę oddać) czy będzie pasował czy wstrzymać się i brać oryginał 959116

Czy ktoś zakładał ten zamiennikhellaa?

Opublikowano

Kemor79, i jak ten czujnik hella? Bo chciałem go zamówić. U mnie też padł czujnik, podmieniałem czujnik z a4 od szwagra o klima działa, więc też muszę wymienić

Zawartość dodana 54 minutes later

Kupić hellę: http://allegro.pl/czujnik-cisnienia-klimatyzacji-audi-a4-b6-b7-i6661174975.html

Czy oryginał: http://allegro.pl/czujnik-cisnienia-klimatyzacji-audi-3r0959126-oryg-i5552821405.html 

Opublikowano

Kupiony ten drugi, zamontowany i śmiga. 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie czy miał ktos problem z czujnikiem klimatyzacji

http://allegro.pl/czujnik-cisnienia-klimatyzacji-audi-a4-b6-b7-8e0-i6769567825.html#thumb/2

tzn. wkrecony jest w miejsce oryginalnego bo stary padł i  nowy wkreciłem dosyc mocno ale po zrobieniu trasy 600km w jedna na klimie widze ze jest lekko zapocony tak jakby nie był dostatecznie mocno przykrecony?

Porownałem oba i widze ze ten stary jest troche krotszy i jak był wkrecony to nie dotykał do podtoczenia króćca, a teraz mam ten z hella/behr gdzie ma dłuzsza ta tulejke i jakby sie opierał o te podtoczenie ( nie mam zdjecia jak zrobie to wstawie ) 

Ktos miał taki problem ze mu sie pociło na tym czujniku?

Mam zamiar go wykrecic i lekko zeszlifowac z 1-2mm sprawdzic jak bedzie

Dodaje foto

https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/ffb8ed94fadd17a1

Edytowane przez Marecki1

Opublikowano

O ile dobrze pamietam na połączenie idzie tez uszczelka. Wymieniłeś ją?

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Tak zamontowałem ten ktory był w zestawie z czujnikiem..... w niedziele wykreciłem czujnik i dałem nowy oring zielony ktory jest troche grubszy i wydaje mi sie ze jakis miększy niz ten co był w zestawie..... narazie czysto.... pojezdze i bede obserwował....

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Prosze o radę. 

Jeśli temperatura na zewnątrz jest od ok 10 stopni w gore klima chodzi tak jak należy. Wiatraki pracują, klima chłodzi. Natomiast jeżeli temperatura na zewnątrz spada poniżej ok 10 stopni to włącza mi się ECON i klima przestaje chodzić. Co jakiś czas się włączy i wyłączy sama. Podłączyłem kompa i wyskoczył błąd czujnika cisnienia G65. Czy po wymianie czujnika klima nie będzie się sama wyłączać? Skoro czujnik jest niby uszkodzony to klima nie powinna wcale się załączyć a ona pracuje prawidłowo w temperaturach powyżej 10stopni.

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam. Jestem użytkownikiem A4 B7 1.9

Czy ktoś montował Czujnik Ciśnienia Klimatyzacji HELLA 6ZL 351 028-401???? (Według nr katalogowego jest zgodny z czujnikiem który potrzebuje, tj. 3R0959126). Widziałem na forach informacje, ze czujnik ten był kupowany, lecz nigdzie nie znalazłem potwierdzenia ze ten zamiennik działa. 

Prosze o odpowiedź w tej kwestii tych osób, którzy mieli doświadczenie z tym zamiennikiem.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Odświeżę temat bo ostatnio walczyłem z G65. U mnie najpierw czujnik Hella - dostępny od ręki w intercarsie - klima startowała i po chwili się wyłączała i tak w kółko, wymieniłem na jeszcze dwa egzemplarze Helli i to samo więc jednym słowem lipa! Założyłem ori czujnik i wszystko gra:) różnica ~ 70 zł pomiędzy hellą, a ori.