Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Rozrząd A4 B5 1.8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowiczów. Jestem w trakcie wymiany rozrządu. Zakupiłem pasek INA i teraz zastanawiam się czy napinacz paska firmy MAXGEAR to dobry zakup.

Opublikowano

Jak możesz to oddaj "to" dołóż parę groszy i weź INA/NTN to samo tylko pudełka rożne ;) Jak masz jakieś pytania to pisz, wymieniałem osobiście rozrząd w moim ADR wiec mogę Ci pomóc w razie problemów ;)

Opublikowano

Witam forumowiczów. Jestem w trakcie wymiany rozrządu. Zakupiłem pasek INA i teraz zastanawiam się czy napinacz paska firmy MAXGEAR to dobry zakup.

MG to bobel fatalny zakup najniższa półka ,odradzam.

Opublikowano
  • Autor

Febi lepszy od INA?

Opublikowano

I

Febi lepszy od INA?

INA będzie najlepszym wyborem, MAXGEAR możesz zakupić jak już Ci na samochodzie nie zależy :)

Opublikowano

Pany jeżeli chodzi o wymianę rozrządu to jak wygląda komplet do 1.8 ADR ? razem z pompą wody odrazu wymiana ?

Opublikowano

pompa wody jest na osobnym pasku, ale wymieniaj odrazu z rozrzadem

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

U Mnie koszt rozrządu to części : Zestaw Bosch ( pasek+ 2 rolki )- 273 zł ; napinacz NTN - 174zł ; pompa wody-85zł .

Edytowane przez R4ZOR

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam.

Podepnę się pod temat. Mam AUDI A4 B5 z 2000r. Silnik to 1.8 ARG, To, że pompa wody jest na osobnym pasku, a nie na pasku rozrządu to wiem. Teraz pytanie, w którym miejscu ona się znajduje bo od góry patrząc jej nie zlokalizowałem. I czy do wymiany trzeba zwalać przód czy nie. Czytałem kilka postów, jedni twierdzą że trzeba inni że nie trzeba. A jak sytuacja wygląda konkretnie w moim silniki. Pozdrawiam

Opublikowano

U Ciebie pompa jest na tym najmniejszym pasku klinowym. Co do zwalania przodu, jest to najwygodniejsze rozwiazanie. Można się męczyć bez zrzutu, aczkolwiek kilka śrubek wiecej i masz spokój.

Opublikowano

Ok dzięki za odpowiedź. Mógłbyś polecić jakiegoś producenta którego warto kupić? I jeszcze jedna sprawa. Ta moja pompa wydaje dziwne dźwięki jakby coś chrobotało, więc pewnie wirnik się rozpadł. I teraz pytanko czy resztki z tego wirnika mogły pójść dalej w układ chłodzenia czy raczej będą na dole przy pompie/.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Podepnę się, co do rozrządu to podnośnik hydrauliczny też wymieniać ? bo mi mechanik powiedział że przy rozrządzie jest taki podnośnik i trzeba wymienić a w zestawach z allegro nie ma tego podnośnika i sam nie wiem...

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Podepnę się, co do rozrządu to podnośnik hydrauliczny też wymieniać ? bo mi mechanik powiedział że przy rozrządzie jest taki podnośnik i trzeba wymienić a w zestawach z allegro nie ma tego podnośnika i sam nie wiem...

Jak to nie ma? Podnośnik czyli tłumik drgań. Tu masz cały zestaw: http://allegro.pl/ina-rozrzad-pompa-skf-audi-a4-b5-a6-c5-1-8-1-8-i5738636467.html

Tylko przy zakupie weź pod uwagę że występują dwa rodzaje napinacza. Różnią się podkładką, jedna ma 3 mm a druga ma 6 mm.

Napinacze.jpgJa może ze 2 tygodnie temu kupiem zastaw normalnie w sklepie i dałem 535 zł razem z pompą wody. Cena jak z allegro a zestaw dobrany po numerze VIN.

Opublikowano

Do wymiany pompy wody zrzucasz przód i cały rozrząd. Jedna śrubka z pompy jest zablokowana przez koło zębate z rozrządu, musisz je odkręcić.