Gość Opublikowano 26 Maja 2015 Opublikowano 26 Maja 2015 Wiem że są zawieszenia 1b 1be 1ba jak sprawdzić jaki mam typ u siebie muszę zmienić przeguby i kupić sprężyny -20 czy typ zawieszenia ma znaczenie ?
robitl Opublikowano 26 Maja 2015 Opublikowano 26 Maja 2015 na wlepce w bagażniku(wnęka koła zapasowego) jest naklejka i na niej masz całą charakterystykę samochodu. będzie napisane jaki masz typ, u mnie ostatnia pozycja to właśnie 1be. przy przegubach to nie ma znaczenia. a i dla jasność typ zawieszenia oznacza właśnie jakie masz sprężyny: 1ba to seria, 1be to -20mm, 1bv to jeszcze bardziej sportowe i twardsze niż 1be. a dobranie odpowiednich sprężyn jest prawie nie wykonalne bo w sklepach motoryzacyjnych nie mają o tym pojęcia, zobacz na wlepce pod maską jakie masz obciążenia osi i wtedy dobierz jakieś springi obniżające pod to.
michcio28810 Opublikowano 26 Maja 2015 Opublikowano 26 Maja 2015 typ zawieszenia jest na wlepce z kodami wyposażenia we wnęce koła zapasowego
Gość Opublikowano 28 Maja 2015 Opublikowano 28 Maja 2015 mam niebieskie spręzyny -40 H&R chcę zmienić na -20 dlatego potrzebuję wiedzieć jakie kupić
Rekomendowane odpowiedzi