Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Obliczenie składki za minicasco w PZU ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mi powiedzieli ze za minicasco nie są naliczane żadne znizki ;(

Ja ubezpieczałem w czerwcu, więc może teraz się coś zmieniło

Ale informację miałem, że normalnie zniżki sa naliczane standardowo

Opublikowano

spoko :) oczywiscie bylo by fajnie, ale poki co i tak pełnego ac nie mam zamiaru płacic nawet przy max znizkach :sick3:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

mi powiedzieli ze za minicasco nie są naliczane żadne znizki ;(

zniżka jest naliczana ale nie jest podstawą do obliczenia składki Mini Casco , możesz ją wykorzystać jedynie po przejściu na pełne Casco

Co do szkód to tak jak ktoś napisał jest w tym również potrącenie zwierzyny oraz człowieka.

Każda szkoda jest wypłacana z 20% udziałem własnym w odszkodowaniu , dodaje nie udziałem własnym jak przy pełnym casco z sumy ubezpieczenia. Prosta sprawa szkoda jest warta 10 tys zł - wypłacą 8 tyś

Teraz z nowości dojdzie również ubezpieczenie samych szyb tez będzie niewielka składka

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Jak mogles ubezpieczyc auto na 50.000zł skoro mincasco jest do 30.000zł ?

Moj agent mi tak powiedzial bo mam zamiar ubezpieczyc.

no tak sie sklada ze ubiezpieczony mam samochod na 50 000zl, skad mam wiedziec jak to mozliwe, ubezpieczala mnie jakas kobieta i nic nie mowila na temat wartosci samochodu, jedynie ze powyzej 50tys wartosci musi miec 2 zabezpieczenia autoryzowanego punktu !

Opublikowano

fastest ma rację - nie ma ograniczenia na wartość

jedynie wkurzające jest to że wypłacają tylko 70% w przypadku kradzieży (nie 80%)

Opublikowano

fastest ma rację - nie ma ograniczenia na wartość

jedynie wkurzające jest to że wypłacają tylko 70% w przypadku kradzieży (nie 80%)

Gdzie jest informacja w umowie polisy ze wypacaja 70%, z tego co mi agent mowil wyplacaja 100% po przeliczeniu samochodu na dany dzien wg. katalogu. Jesli samochod znikl by w dniu podpisania polisy byloby to w moim przypadku 50 tys, jesli sie myle prosze o opinie

Opublikowano

nie wiem gdzie ale pytałem się 3 razy... zresztą co się dziwić jak za 44.200zł zapłaciłem 625zł na cały rok...[br]Dopisany: 18 Maj 2009, 17:24_________________________________________________http://www.pzu.pl/pub/files/PZU_SA/produkty/koumnikacyjne/OWU_Minicasco_6475_II.pdf

a jak rozumiecie paragraf 7.1 - pkt. 16 ?? :naughty:

Opublikowano

Nie moge sie z tym zgodzic, ja sie pytalem to babka mi mowila ze jest przelicznik na moment kradziezy, ale wartosc zwrotu to 100% , w przypadku kradziezy, a to ze grosze sie za to placi to dlatego ze najwiecej jest stluczek a tego ci nie zwroca ;) ,oczywiscie mowa o stluczkach z twojej winy z innymi pojazdami w ruchu, jesli nie twoja wina no to masz OC rzecz jasna, ja rowniez zaplacilem 702zl za 50 000:) - fakt jest to bardzo dobre ubezpieczenie dla kogos kto boi sie kradziezy lub gradu :evil:

Opublikowano

no to zadzwoń do babki... albo przejdź się i popytaj... :naughty:

Opublikowano

Witam. Przyłączę się do tematu. Wczoraj wykupiłem minicasco w PZU. Autko wycenione na 22000, ubezpieczenie 309 PLN. Ten gościu z PZU mówił mi, że wchodzą w to ubezpieczenie również szkody wyrządzone przez kogoś np. na parkingu. To prawda ?? Czyli jak zarysują mi auto, to mogę liczyć na zwrot kosztów naprawy z ubezpieczenia MC ? Bo na parkingu ciężko znaleźć sprawcę.

Opublikowano

oczywiście - wszystko (bez przesady bo sporo wyłączeń - kliknij sobie OWU z linku) powyżej 500zł...

jak Ci walną przednią szybę która kosztuje 700zł to dostajesz 560zł (bo 20% masz wkład własny)

Opublikowano

Dzięki GRazny :)

Opublikowano

własnie dzwoniłem do kolegi który pracuje w PZU i miniAC na moje audi wycenione na 15tys-96r 270 zł :naughty:

wszystko mi powiedział i wydaje mi sie, że to dobre ubezpieczenie :)

tym bardziej ze jak OC w MTU robiłem to mi nie chciał dziad ubezpieczyć bo starsze jak 12 lat :wallbash:

a tak jutro założe auto alarm i kupie mini ac :kox:

• 5 lat później...
Opublikowano

Siemano,

Odgrzeję starego kotleta:wink:

Teściowa pracuje w PZU i wyceniła mi za B6 2001rok na 16.000zł za 394zł?

Opłaca się? Jakie jest wasze zdanie? :wink:

Opublikowano

Widocznie mamusia Cię nie lubi ;-)

Chyba że masz jakieś zwyzki za wiek czy szkody :?

B6 2004, 21 tyś wycena, bez wkładu własnego opłata 380 zł.

Uderzaj do ziomka z forum, szybko poda C kalkulację

http://www.ubezpieczenia-krzepice.pl/

Wysłane z mojego GT-i9100 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

leh - żadnych szkód nie było, mam 25 lat, jestem współwłaścicielem. Mam 10% zniżki za pracę w budżetówce.

Opublikowano

w poniedziałek będę mógł Ci powiedzieć ile u mnie wyjdzie... w tamtym roku płaciłem coś ok 450

Opublikowano

Zymek ja mam 28 lat, brak szkody, brak zniżek na AC, maksymalne na OC.

Auto wycenione na wyższą kwotę i niższa opłata.

Może zaliczasz się jeszcze do młodych kierowców ;-)

Albo taka prowizję Ci dowalili, bo różnica znaczna pomiędzy twoja a moja opłata.

Wysłane z mojego GT-i9100 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

wzwyzka za wiek jest do 26 roku zycia wiem cos o tym kolego bo sam place i placze

Opublikowano

Do tego minicasco trzeba mieć u nich OC czy to jest odrębne?