Naza one Opublikowano 24 Października 2008 Opublikowano 24 Października 2008 Witam kupiłem 12-letnie A4 B5 Sprzedawca(który jest mechanikiem) sprowadził ja z Holandi problem taki ze podobniez wymienił Turbine która była padnieta widziałem na to fakturke ale do konca nie wierze ze to nowa!! sprawdziłem olej i okazało sie ze jest troszke ponad stan gosc powiedział ze jest nowa turbinke i ze musi tak byc zebu ja dotrzec a dzis zauwazyłem wycieki oleju spod turbin w okolic kolektora wydechowego!! Czy gosc miał racje czy robił mnie w ch***? no i co z tymi wyciekami?
Wihajster Opublikowano 24 Października 2008 Opublikowano 24 Października 2008 za dużo oleju to raz,po drugie nie powinno byc wycieków.To nie nysa czy żuk
Naza one Opublikowano 24 Października 2008 Autor Opublikowano 24 Października 2008 ale możlie zeby przez zbyt duza ilosc oleju wyciekał z śrób mocujacych kolektor wydechowy ale nawet dymka nie strzeli wszystko w jak najlepszym pozadku?
slaw86 Opublikowano 27 Października 2008 Opublikowano 27 Października 2008 turbina jest smarowana z układu olejenia przez zewnętrzne wyjście, nie dopuszczalne jest dla silnika żeby poziom oleju był przekroczony ponad stan sprawdź uszczelnienie pokrywy zaworów może olej ścieka po głowicy i ci sie wydaje że od kolektora
zibizab Opublikowano 27 Października 2008 Opublikowano 27 Października 2008 W fazie docierania może być zwiększone pobieraie oleju przez turbo ale bez przesady. Pojeżdzij troche i obserwuj stan oleju.Jesli bedzie pobierala duzo przez dluższy czas to zaczy ,że nie bula wymieniana i ma padaczkę.
Rekomendowane odpowiedzi