Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SWAP na QUATTRO manual w A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poda ktoś gdzie trzeba wpiąć kable od pływaka ? Quattro już siedzi zostało tylko podpiąć pływak i przekodować licznik

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

O ile mnie pamięć nie myli to do licznika, ale dokładnie gdzie nie pamietam. Proponuje zerknąć na manuala Grzegorza WRC Laguna

Opublikowano
7 godzin temu, gruzin519 napisał:

A co jeśli skrzynia w ośce ma przełożenie 34/11 (LLQ) a wrzucimy skrzynie quattro z przełożeniem 38/11? Jaki to ma wpływ na pracę silnika?

I jeszcze jedno pytanie, jak to jest w tej etce, że nie jest określony typ silnika (benzyna/diesel)? Mam rozumieć że skrzynie z benzyny można zamontować w dieslu?

Co do długości skrzyni to w quattro jest sporo krótsza, fajna na miasto, ale na trasie jest uciążliwa. Do 160km/h jest w porządku powyżej brakuje przełożenia. Przy 180km/h jest chyba jakieś 3.200 obr. na 6 biegu. Co do skrzyni benzyna a diesel, to raczej są inne, ale most przy skrzyni LRV w diesel występuje w dwóch skrzyniach przy 2.0 TFSI

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu ‎2017‎-‎11‎-‎27 o 08:22, Green_I napisał:

Hej

Pytanie moje jest następujące. Czy można ta operacje wykonać partiami?

To znaczy na początku włożyć tylne zawieszenie z półosiami i mostem i tak jeździć - bez wpiętego walu?

(Wiem ze jak miałem jeepa to odpięcie walu nie było problemem;) )

A w drugiej fazie dokupić wal / skrzynie/ zbiornik paliwa / pompe abs 

Albo ewentualnie odwrotnie - najpierw sama skrzynie z quattro a w 2 gdzie resztę?

Z gory dzieki za odpowiedz

Pytałem mechanika i bez spiętego wału auto nawet nie ruszy. Niestety

Opublikowano
W dniu 19.12.2017 o 20:03, Szkita napisał:

Co do długości skrzyni to w quattro jest sporo krótsza, fajna na miasto, ale na trasie jest uciążliwa. Do 160km/h jest w porządku powyżej brakuje przełożenia. Przy 180km/h jest chyba jakieś 3.200 obr. na 6 biegu. Co do skrzyni benzyna a diesel, to raczej są inne, ale most przy skrzyni LRV w diesel występuje w dwóch skrzyniach przy 2.0 TFSI

Ja u siebie w manualu bez quattro przy 200km/h mam 3700obr/min czyli masz ciut dłuższe przełożenia. 

Edytowane przez Kodzak33

Opublikowano

Jak wracałem ostatnio to sprawdziłem przy 180km/h jest 3300 obr. A przy 220km/h równe 4.000 obr. i skrzynia się kończy. Kaganiec nie pozwala przekroczyć 4.000 ?[emoji849][emoji6]

Opublikowano
4 godziny temu, Szkita napisał:

Jak wracałem ostatnio to sprawdziłem przy 180km/h jest 3300 obr. A przy 220km/h równe 4.000 obr. i skrzynia się kończy. Kaganiec nie pozwala przekroczyć 4.000 ?emoji849.pngemoji6.png

Dziwne u mnie przy 264km/h było ok 5 tys obr/min.  

received_1144979722305317.jpeg

received_1144979712305318.jpeg

received_1144979708971985.jpeg

Edytowane przez Kodzak33

Opublikowano

Na pewno jest kaganiec bo czuć takie bujanie jakby odpuszczał i dodawał paliwa. Może nie wszystkie mają. Kolega w astrze miał blokadę na tej samej zasadzie przy 225km/h a ja zafirą 230km/h mogłem przekroczyć. Chyba nie ma reguly

Opublikowano
15 godzin temu, Szkita napisał:

Na pewno jest kaganiec bo czuć takie bujanie jakby odpuszczał i dodawał paliwa. Może nie wszystkie mają. Kolega w astrze miał blokadę na tej samej zasadzie przy 225km/h a ja zafirą 230km/h mogłem przekroczyć. Chyba nie ma reguly

Jedź do tunera i Ci powie czy masz i w razie od ręki zdejmie

Edytowane przez Kodzak33

Opublikowano

Autem jeździ żona, wiec 220km/h wydaje się być wystarczające [emoji6][emoji16]

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nie posiadam quattro, ale wozek tył i zbiornik jest od wersji quattro czy to możliwe ze takie auta wychodziły ?

Wysłane z mojego thor przy użyciu Tapatalka

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Do wrclaguna. Mam taką samą audi z tym samym silnikiem dorwałem graty i mam parę pytań jeśli można. Czy skrzynia quattro o oznaczeniu LRZ z 2.0TDI też może być? Czy jest mocowanie na wał czy trzeba dorabiać? Czy konieczna jest wymiana baku u mnie wygląda jak by było wystarczająco miejsca? I ostatnie czy sprzęgło może zostać z ośki i pasuje skrzynia do niego czy też trzeba wymienić? Pozdrawiam i z góry dziękuję za podpowiedzi.

Opublikowano
  • Autor
W dniu 2.03.2018 o 19:12, audiGrzegorz napisał:

Czy skrzynia quattro o oznaczeniu LRZ z 2.0TDI też może być?

nigdzie nie widze w ETCE takiej skrzyni  LRZ

Opublikowano
  • Autor

Czy jest mocowanie na wał czy trzeba dorabiać?

Opis częsci 1 POST :hi:

Opublikowano
  • Autor

Czy konieczna jest wymiana baku u mnie wygląda jak by było wystarczająco miejsca?

wg ETKI  zbiornik jest inny

Opublikowano
  • Autor

I ostatnie czy sprzęgło może zostać z ośki i pasuje skrzynia do niego czy też trzeba wymienić?

Ja wymieniałem wszystko na NOWE  i pod QUATTRO

Opublikowano

Sprawdziłem i wiem już na 100% że mam zbiornik i wózek tylni przygotowany pod quattro jakim cudem nie wiem zauważyłem tylko że osoby które mówią że mają tak samo jak ja również mają tą audi z 2008r. więć może była seria na początku z częściami od quattro a potem zmienili nie wiem ale fakty są takie że nie trzeba u mnie zmieniać już baku. 

Opublikowano

Czy wszystkie skrzynie biegów pasują od 2.0tdi do 2.0tdi caga czy wersje po lifcie mają inne skrzynie ?

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Czy w 2.0tdi występuje taki dyfer ?cbb3725583a9f936663a72b9d8542036.jpg

Opublikowano

W 2.0tdi nie było takiego dyferencjału ??
W 3.0tdi jest