Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SWAP na QUATTRO manual w A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

W 2.0 TDI sie nie spotkałem

Miałem mozliowsc porownac z 3.0TDI i z tego co pamietam to sa inne srednice dyfra i połosi

Opublikowano
W 2.0 TDI sie nie spotkałem

Miałem mozliowsc porownac z 3.0TDI i z tego co pamietam to sa inne srednice dyfra i połosi
Szkoda, audi drive select dało by większy efekt

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Do Quattro trzeba wymienić sprężyny tył pytanie czy sedan a Avanti ma te same ? Chodzi mi o 1BE

Opublikowano
  • Autor

pasuje sprawdzic w ETCE czy sa roznice wagowe sprezyn

Ja u siebie wrzucałem Gwinta :wink:

Opublikowano
pasuje sprawdzic w ETCE czy sa roznice wagowe sprezyn

Ja u siebie wrzucałem Gwinta :wink:
Te sprężyny to dla mnie czarna magia nie mają numerów tylko kolory , chce zostać przy zawieszeniu 1BE

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Gdzie sprawdzę klasy masy pojazdów zakres masy ? , chce dobrać sprężyny pod quattro

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Mod bardzo potrzebny bardzo mi brakuje napędu na 4 koła jestem ciekaw w jakiej kwocie można się teraz zmieścić w tym modzie i czy ktoś to robi w 3 miescie? 

W dniu 14.06.2018 o 20:34, m@jo napisał:

witam,

posiadam w swoim b8 z 2011roku CAGA  pompę ABSu 8K0614517ED i mam pytanie do kolegów co tu troszkę lepiej się znają czy pod quattro podejdzie mi ,,wcześniejsza" pompa ABS z roczników 09-10 czy zgodnie z etką tylko o numerze 8K0614517EL przyjmie kodowanie;

słabo ogarniam ogarniam temat i proszę o podpowiedź

ponownie wysyłam zapytanie do kolegów z forum bo chciałbym rozwiązać swoją niepewność w temacie...

pozdrawiam

swoją drogą 1,5 miesiąca oczekiwania na jakąkolwiek odpowiedź to długi czas.........

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

witam,

posiadam w swoim b8 z 2011roku CAGA  pompę ABSu 8K0614517ED i mam pytanie do kolegów co tu troszkę lepiej się znają czy pod quattro podejdzie mi ,,wcześniejsza" pompa ABS z roczników 09-10 czy zgodnie z etką tylko o numerze 8K0614517EL przyjmie kodowanie;

słabo ogarniam ogarniam temat i proszę o podpowiedź

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
8 godzin temu, wrclaguna napisał:

8K0614517ED  jest pod napęd do przodu 

8K0614517EL pod QUATTRO 

czyli tak jak podejrzewałem

dzięki wielkie za informacje na ten temat

p.s. ciężko znależć używkę 8K0614517EL a nowa trochę kosztuje aby przeprowadzić tego moda.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

faktycznie ostatnio przewineły się na ,,alledrogo" pojedyncze sztuki pomp 8k0xxxxxxxEJ

w dobrej cenie w związku z tym zacznę i ja zbierać graty do Q ?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Marzenia spełnione Quattro założone :)

Podziękowania dla Grzegorza który przetarł szlaki :)

U mnie zrobiony swap Quattro do CAGC 2.0 TDI wszystkie graty jak w poście pierwszym :)

Pompa ABS założona: 8K0 907 379 AH + dołożony przycisk Auto Hold :) auto z systemem Start/Stop :) i wszystko działa.

8K0 907 379 CP To kolejny numer pompy pod Quattro który działa z (AHA) a dodatkowo ma możliwość kodowania (HHC) Hill Hold Control.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam! 

Przymierzam się do przekładki QUATTRO do swojej B8, jednak potrzebuję informacje co do skrzyń biegów i ich przełożeń. Mój silnik to 2.0 TFSI CDNC, skrzynia manualna. Czy skrzynia z diesla podejdzie? Jaka jest różnica w przrlozeniach? Ewentualnie jakiej skrzyni i mostu szukać? Z góry dziękuję za odpowiedź 

Pozdrawiam :)

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam 

Robil ktoś oststnio takiego moda ? Jaki jest to aktualnie mniej więcej koszt ?

planuje założyć do b8 FL CJCA z 12 r 

Opublikowano
W dniu 11.04.2019 o 10:49, Fatal1ty napisał:

Witam 

Robil ktoś oststnio takiego moda ? Jaki jest to aktualnie mniej więcej koszt ?

planuje założyć do b8 FL CJCA z 12 r 

Hejka. Ja robiłem... 

Prawda taka, że wszystko zależy w jakiej cenie kupisz graty... A ceny są różne :) I to czy wykonasz to sam... :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Pany pytanko jaki dyfer musi byç pod skrzynie LLR i jaki wał?  I czy ta skrzynia pasuje bezproblemowo do a4 b8 2.0 tdi CAGA? 

• 1 rok później...
Opublikowano

witam

w związku z nieaktywnym tematem rozwijanym opisem mam pytania

1. jak wygląda podpora wału - jej mocowanie . czy są gwinty w nadwoziu czy trzeba dorabiać

2. sprawa zbiornika paliwa podłączenia elektrycznego - gdzie to się podłącza i co?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Czesc. Odkopujac temat chcialbym wstawic quattro do oski ale w a6 dlatego mam pytanie czy i jak mozna sie skontaktowac z wrclaguna bo wydaje mi sie ze jest to jedyna osoba ktora ma wiedze aby udzielic mi odpowiedzi. Dzieki za pomoc

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Ktoś podpowie jak wyglada kwestia z elektronikom przy zmianie zbiornika paliwa wystarczy wpiąć wtyczkę i zmienic pojemność zbiornika w kompie czy trzeba ingerowac w instalacje ? druga sprawa jakie kodowania trzeba jeszcze pozmieniać ?