Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problemy z czasową utratą mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Posiadam audi a4 b5 roczni 1996 1,6, mam z nim następujący problem. Gdy samochód stoi cały dzień i ok 22 jade do pracy to zbiera sie fajnie, jest dynamiczny, dobrze reaguje na pedał gazu, ale gdy wracam już ok 7 lub chce jechać gdzieś w dzień to samochód jest już dużo słabszy, reakcja na gaz jest mniejsza. Ogólnie jest wrażenie jakby samochód chciała a nie mógł. Po podłączeniu pod komputer nie wyskoczyły żadne błędy. I tu pojawia sie moje pytanie: czy może to być spowodowane filtrem paliwa który nadaje sie do wymiany? czy to dawałoby aż tak duże różnice? Czy może jest to wina przepływomierza powietrza? bo czytałem też takie opinie. Chciałbym sie dowiedzieć czegoś od bardziej doświadczonych użytkowników jakiś mądrych porad aby nie wplątać sie w niepotrzebne koszty. :D

Z góry dziękuje za każdą radę.

Opublikowano

Zrób logi to będzie można więcej powiedzieć. Filterki, świece, sonda, przepustnica. Kto to wie?

Opublikowano

Wszystkie filtry oprócz paliwa wymienione tak samo świece. po tym poprawa była ale tylko na chwile :(

Opublikowano

Sprawdź ciśnienie paliwa na listwie , jeśli filtr już leciwy to go wymień i się zobaczy.

Opublikowano

filtr już kupiony tylko wystarczy wymienić. a jeśli chodzi o sprawdzenie ciśnienia paliwa to jak to zrobić bo niezbyt wiem jak to zrobić?

Opublikowano

Trzeba zapiąć manometr przed listwą wtrysków. Jeśli tego nie robiłeś ( a pewnie nie) to lepiej podjechać do mechanika na pomiar ciśnienia.