skorpio511 Opublikowano 12 Czerwca 2015 Opublikowano 12 Czerwca 2015 W związku z brakiem ori alarmu zamontowałem sobie alarm Ampio Can - ale czasami nawet jak stoi zamknięty w garażu potrafi sam się uruchamiać. Pierwszy pomysł to żarówki LED bez Canbusa w oświetleniu sufitu (oświetlenie połączone z drzwiami- alarm testuje zamknięcie auta jest przerwa w obwodzie więc wyje) ale nie- -zmieniłem na ori żarówki i dalej to samo - w różnych przerwach czasowych - czasem wyje 20-40 min. po zamknięciu auta a czasem to i kilka godzin nic się nie dzieje. Proszę o jakieś porady co może być nie tak. Z góry serdecznie dziękuję za wszelkie pomocne sugestie.
BeyerBrown Opublikowano 12 Czerwca 2015 Opublikowano 12 Czerwca 2015 (edytowane) Zmierz pobór prądu czy wszystkie moduły się usypiają. Przydałby się miernik z akwizycją pomiaru na kompie, bo może któryś w pewnym momencie lunatykuje przez chwilę Edytowane 12 Czerwca 2015 przez BeyerBrown
ziomal-84 Opublikowano 12 Czerwca 2015 Opublikowano 12 Czerwca 2015 Sprawdź czy w module komfortu nie ma błędów z zamków Wysłane z mojego GT-I9505 za pomocą Tapatalk 2
skorpio511 Opublikowano 13 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 13 Czerwca 2015 Ostatnio sprawdzałem błędy ogólnie przy użyciu Terque - i nic nie było - co do pomiaru z wykorzystaniem kompa to gorsza sprawa - nawet nie wiem kto w okolicy może to zrobić - muszę pokombinować.
BeyerBrown Opublikowano 13 Czerwca 2015 Opublikowano 13 Czerwca 2015 Torque to znajduje błędy tylko w silniku i skrzyni biegów, nic ponad to. A i tak z tym znajdowaniem różnie mu wychodzi... Bez porządnego kabla i softu (VAG/VCDS) nie obędzie się.
Rekomendowane odpowiedzi