Opublikowano 15 Czerwca 201511 l Panowie jest mnóstwo tematów o amortyzatorach 1be i 1ba ze sprężynami eibach pro kit -30 nie ma natomiast nic o amorkach 1bv i eibach -30mm jak to ma się do siebie jak mniej więcej będzie stało auto obecnie mam waiteca i jest dla mnie stanowczo za nisko myśląc o zimie 61 z przodu i 63.5 z tyłu ładnie wygląda ale nie chce robić za pług do śniegu. Może macie jakieś info jak to wyjdzie w takiej konfiguracji w b6
Opublikowano 20 Czerwca 201511 l kolego ja mam amorki z 1BV i eibach prokit(-30) i z przodu mi siedzi na 60 cm a jeszcze bym obnizyl :) Edytowane 20 Czerwca 201511 l przez Murdzu12
Opublikowano 20 Czerwca 201511 l sorki kolego plus opona to jakies 63 mam ale chyba zastosuje jeszcze talezyki od b5 ale to przy wymianie wachaczy
Opublikowano 22 Czerwca 201511 l Autor Dla mnie to masakra w moich okolicach są takie drogi ze idzie się wściec a szkoda mi go wytłuc. Jutro chyba uda mi się kupić 1bv i powinno być ok na te moje wyboje.. Mardzu... a jak ci się prowadzi na takim zestawie?
Opublikowano 22 Czerwca 201511 l u mnie na 1BA i odbojach 1BE siedzi 63,5, patrząc że u kolegi na 1BV siedzi na 63 to różnica znikoma
Opublikowano 12 Stycznia 201610 l A jak z komfortem jazdy pomiędzy 1BV + oryginalne springi 1BV + Eibach pro kit?
Opublikowano 14 Stycznia 201610 l U mnie po zmianie ori sprężyn na pro-kit'a odczułem, że jest poprawa w kwestii miękkości. Oczywiście bez szaleństw
Opublikowano 23 Stycznia 201610 l Dla mnie to masakra w moich okolicach są takie drogi ze idzie się wściec a szkoda mi go wytłuc. Jutro chyba uda mi się kupić 1bv i powinno być ok na te moje wyboje.. Mardzu... a jak ci się prowadzi na takim zestawie? Jak masz takie dziury i wyboje to czemu kupujesz najtwardsze seryjne zawieszenie , przejdz na 1BE lub 1BA
Opublikowano 21 Lutego 201610 l sorki kolego plus opona to jakies 63 mam ale chyba zastosuje jeszcze talezyki od b5 ale to przy wymianie wachaczy A mógłbyś zmierzyć dokładnie ile masz i jaką felgę założoną? Sam mam 1BV i zastanawiam się nad Eibachami ile pójdzie bo teraz mam 66,4mm przy 17 calach. Edytowane 21 Lutego 201610 l przez pospinany
Opublikowano 21 Marca 201610 l witam, miałem oryginalne zawieszenie audi sport, seryjnie obniżone, jednak, że autem już trochę bujało, kupiłem sprężyny Eibacha pro kit...po montażu pierwsze nierówności i załamka :/ Czy rzeczywiście one są tak twarde? Chciałem kupić nowe sportowe oryginały, ale nigdzie nie mogłem dostać prócz serwisu, a cena tam kosmos. Czy są jakieś inne sprężyny do mojego wozidła? Co prawda zmieniłem już przód i tył amortyzatory (sportowe krótkie sachsa), ale dalej przechylało, więc stąd zmiana na eibacha, lecz jest teraz audi tak twarde, że szkoda słów.
Opublikowano 21 Marca 201610 l witam, miałem oryginalne zawieszenie audi sport, seryjnie obniżone, jednak, że autem już trochę bujało, kupiłem sprężyny Eibacha pro kit...po montażu pierwsze nierówności i załamka :/ Czy rzeczywiście one są tak twarde? Chciałem kupić nowe sportowe oryginały, ale nigdzie nie mogłem dostać prócz serwisu, a cena tam kosmos. Czy są jakieś inne sprężyny do mojego wozidła? Co prawda zmieniłem już przód i tył amortyzatory (sportowe krótkie sachsa), ale dalej przechylało, więc stąd zmiana na eibacha, lecz jest teraz audi tak twarde, że szkoda słów. A to ciekawe. Napewno Pro Kity a nie jakieś czerwone sportowe? Ja zmieniłem amorki z 1BV na 1BA zostawiając sprężyny s-line. Potem jeszcze zmieniłem springi na Eibach Pro Kit aby przód nieco niżej poszedł i szczerze, to nie odczułem różnicy w komforcie pomiędzy 1BA + springi sline a 1BA + springi Eibach Pro kit. Edytowane 21 Marca 201610 l przez pionti2
Opublikowano 22 Marca 201610 l Panowie jest mnóstwo tematów o amortyzatorach 1be i 1ba ze sprężynami eibach pro kit -30 nie ma natomiast nic o amorkach 1bv i eibach -30mm jak to ma się do siebie jak mniej więcej będzie stało auto obecnie mam waiteca i jest dla mnie stanowczo za nisko myśląc o zimie 61 z przodu i 63.5 z tyłu ładnie wygląda ale nie chce robić za pług do śniegu. Może macie jakieś info jak to wyjdzie w takiej konfiguracji w b6 1BV to to samo co 1BE z tym ze te pierwsze twardsze .
Opublikowano 22 Marca 201610 l Na 100% eibach pro kit. 549zł kosztowały. Są czarne.Oryginalne sprężyny, z tego co dowiedziałem się, w audi sport, to nie są te same co s-line. Są to zwykłe sprężyny, z tym że krótsze, stąd może lepszy komfort. Standardowo miałem czerwone amortyzatory sachsa, a teraz mam niebieskie po wymianie na nowe, ale różnice odczułem tylko i wyłącznie po zmianie sprężyn. Powrót do tamtych trochę mija się z celem, bo zacznie mi znowu bujać autem, ale z drugiej strony o wiele więcej komfortu, nie jest to 'trochę' ale tak z 3 razy lepiej, jest miękko i ledwo czuć nierówności, a na eibach każda dziura.