Opublikowano 7 Lutego 20179 l Na wieczór mogę zrobić zrzut z ELSA - chyba, że już nie aktualne. Póki co jednak może to coś da: http://workshop-manuals.com/audi/s4_quattro_wagon/v8-4.2l_(bhf)/engine_cooling_and_exhaust/engine/timing_components/camshaft_gear/sprocket/component_information/specifications/ Wprawdzie dla wersji USA ale raczej w rozrządzie nie było tam różnic.
Opublikowano 7 Lutego 20179 l Jak możesz to wrzuć dane z ELSA bardzo to pomoże jeśli opis ustawiania rozrzadu jest po polsku.
Opublikowano 9 Lutego 20179 l Nie odpowiadałeś więc temat odłożyłem - dziś wrzucę. Na 99% będzie w naszym języku EDIT: Poniżej link do pliku gdzie są wszystkie instrukcje dotyczące rozrządu i głowicy. https://drive.google.com/open?id=0B3mTN3N6cxx8MTZPNVVEcTZoSUE Edytowane 9 Lutego 20179 l przez radekrp90
Opublikowano 10 Lutego 20179 l Dzięki wielkie Z instrukcji wynika, że wszystko dobrze złożone. Pozdrawiam
Opublikowano 21 Lutego 20179 l Podłączam się do pytania Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 21 Lutego 20179 l 2 godziny temu, niebieski708 napisał: Cześci coś ponad 2 tyś zł. Chyba że staniały. 2,5tys to za podstawowe części; ślizgi + dolne napinacze + łańcuchy, kupowane po dużych zniżkach w ASO, i SWAG poza ASO, ten sam zestaw bez zniżek w ASO to 3300. Do tego wariatory: tylko ASO: 2200 (1800 po zniżkch) za sztukę (są 2) lub ich regeneracja Dla tych co mają pecha napinacze górne (2 sztuki): tylko ASO, 3000 (2550 po zniżkach) za sztukę, jak są OK to tylko 2 ślizgi po 55 Zestaw śrubek, zaworków, uszczelek itd to kolejne 2000zł w ASO lub 1400 jak się pokombinuje i poszuka po sklepach Napinacz paska wielorowkowego to prawie 5 stówek , pompa wody 650, termostat 380... (tylko w ASO) Pasek, świece, płyny, czujniki, oringi pierdoły to około tysiak... Warto od razu regenerować alternator i rozrusznik ~700 i modlić się, żeby pompa wspomagania i kompresor klimy były dobre, a z ciekawostek: sam blok napędowy kompresora to ~3000 Robota tania też nie jest, u sprawdzonych ludzi rozmowa zaczyna się od 3000 (Wrocław)
Opublikowano 25 Marca 20179 l Witam, czy ktoś uprzejmy bedzie miał dane z jaką siłą dokręcać sruby wału, korbowodowe i od głowic? dzieki
Opublikowano 1 Czerwca 20179 l Panowie, rozrząd wymieniony, wszystko co się dało. Na blokadach, fazatory po regeneracji. Przesunięty o -4 i -1. Pracuje nierówno. O co tu chodzi?
Opublikowano 2 Czerwca 20179 l -4 -1 to nie ma tragedii, na pewno nie ma wpływu na nierówną pracę... Może być jakaś nieszczelność, cewki, świece, brak kompresji, któryś czujnik, MAF... U mnie było -7 -12 przed rozrządem, potem nawet jak zapalił się check od korelacji rozrządu (przesunięcie większe niż -15), 2 ślizgi połamane to auto pracowało bardzo ładnie poza dźwiękiem przy odpalaniu Jakieś błędy są?
Opublikowano 2 Czerwca 20179 l Wskazania się zmieniają, dzisiaj na pierwszym wariatorze brak odczytu, na drugim -8. Potem -2 i -6. Silnik nie ma mocy od dołu, szarpie przy wchodzeniu na obroty. Wywala położenie wałka, wypadanie zapłonów na 6 cylindrach, oprocz tego dziś także czujnik G40 i G28. Wczoraj odebrałem auto po rozrządzie, dziś odatawiłem nazad :/ Edytowane 2 Czerwca 20179 l przez mariuszolek
Opublikowano 2 Czerwca 20179 l Zajrzyj do mojego tematu (w podpisie). U mnie było to samo... Okazało się, że źle zregenerowane były wariatory... 3x wyjmowany silnik... Czas, nerwy... Gdzie je robiłeś? Wysłane z Tapatalka
Opublikowano 2 Czerwca 20179 l Wariatory były u kolegi z forum, pawel00s4. Jutro przeczytam Twój temat, dzięki Edytowane 2 Czerwca 20179 l przez mariuszolek
Opublikowano 3 Czerwca 20179 l No dobrze, powiedz czy przy tych Twoich wadliwie zregenerowanych wariatorach też skakało Ci przesunięcie rozrządu? Miałeś objawy podobne do moich jeśli chodzi o moc i szarpanie?
Opublikowano 3 Czerwca 20179 l Skakały nastawy, klekotało przy rozruchu, rozrząd ustawiony na blokady, po odpaleniu - 2 - 3, po tygodniu - 7 - 5, ponowne ustawienie i po odpaleniu check engine... Potem znów ustawienie z nowymi wariatorami i jest git. Ale jeździło auto ok... Nie szarpało... Trochę słabsze było, ale teraz mam nowe cewki więc może to to... Wysłane z Tapatalka
Opublikowano 3 Czerwca 20179 l Paweł przekonuje, że to nie wina fazatorów po jego regeneracji. Twierdzi, że może być to kwestia napinaczy
Opublikowano 3 Czerwca 20179 l No też tak może być... Ale to by musieli bardzo sp***dolić robotę i nie ponapinać łańcuchów albo napinacz któryś uszkodzony albo w końcu cewki sterujące wariatorami... Ja nie twierdzę, że u Ciebie to wariatory... Mówię o moim przypadku...A klekotało przy rozruchu? Wysłane z Tapatalka
Opublikowano 4 Czerwca 20179 l Nie był to klekot taki jak przy pękniętym ślizgu, ale coś wydało niepokojący dźwięk przez jakąś sekundę...