Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem ze spalaniem 1.8T BFB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem... A mianowicie wczoraj zauważyłem jak na FISie wyskakują mi liczby z kosmosu, jeżeli chodzi o spalanie chwilowe. Do tej poty było normalne- przy przyspieszaniu pokazywało max 14L, a teraz czasem pokazuje nawet i 43, przy spokojnej jeździe jak dotąd pokazywał 5,6-6,4L, to teraz pokazuje nawet i 10L :mellow:

Wyczyściłem przepływomierz, posprawdzałem poziom płynów, czy kable się nie poodczepiały, wyczyściłem niektóre styki, itd. i nic nie znalazłem...

Za to pod VCDS-em wyskoczyło kilka błędów, m. in.:

01826 - sensor for steering angle (g85), supply voltage terminal 30

18010- napięcie zasilania sterownika silnika 30 za niskie

16517 - Oxygen (Lambda) Sensor B1 S1: Response too Slow

Nie zauważyłem żadnych zmian w przyspieszeniu, opadaniu obrotów, trzymaniu obrotów, raczej nie ma też problemu ze spalaniem, acz kolwiek tego do końca stwierdzić nie mogę, ponieważ zrobiłem dziś tylko ze 40km i na tej podstawie to stwierdzam.

Proszę o pomoc, co może być nie tak, itd.. Tylko od razu mówię, że ciężko będzie ze zrobieniem logów.

Opublikowano

Sprawdź ten czujnik g85 może to on coś nie tak jak trzeba. Może po prostu słaby styk?

Opublikowano

Ten czujnik znajduje się pod kołem kierownicy? Tzn. tam przy taśmach: http://obrazki.elektroda.net/17_1215370698.jpg

Zrobiłem adaptacje czujnika skrętu i błędy znikły. Dzięki za pomoc.

Wyskoczył błąd: 01810 Actuating Motor for Temperature Flap, Right (V159).

Opublikowano

16517 - Oxygen (Lambda) Sensor B1 S1: Response too Slow

Zacznij od wyeliminowania tego błędu. Sonda za wolno odpowiada czyli ecu nie reguluje odpowiednio dawki paliwa. Możliwe, że sonda robi papa.