Naza one Opublikowano 26 Października 2008 Opublikowano 26 Października 2008 Panowie sprawa wygląda tak ze choc nie ma jeszcze mrozów ale dzis było u mnie koło 1'C to silnik musiał chwile krecic zeby odpalic!!! Czy jak kilka razy przekrece kluczykiem to podgrzeje bardziej swiece czy nie? Czy moze to są świece a moze paliwo złe? Jestem laikiem gdyz to moje pierwsze auto Diesel a chciał bym wiedziec co zrobic aby było dobrze i nic się nie zepsuło!!!!
rookie Opublikowano 26 Października 2008 Opublikowano 26 Października 2008 sprawdź świece żarowe u elektryka któraś może być spalona potem zobaczymy co dale jak nie to
Sztomel Opublikowano 31 Października 2008 Opublikowano 31 Października 2008 kilkukrotnym podgrzewaniem świec przed odpaleniem silnika wywalisz sobie akumulator do zera, zwłaszcza jak potem robisz autem krótkie trasy.
Wihajster Opublikowano 1 Listopada 2008 Opublikowano 1 Listopada 2008 Panowie sprawa wygląda tak ze choc nie ma jeszcze mrozów ale dzis było u mnie koło 1'C to silnik musiał chwile krecic zeby odpalic!!! Czy jak kilka razy przekrece kluczykiem to podgrzeje bardziej swiece czy nie? Czy moze to są świece a moze paliwo złe? Jestem laikiem gdyz to moje pierwsze auto Diesel a chciał bym wiedziec co zrobic aby było dobrze i nic się nie zepsuło!!!! na 99% masz zle ustawiony kąt wtrysku i to jest powodem zlego odpalania na zimno.Zrób logi 00 BS i wtedy sie przekonamy
Rekomendowane odpowiedzi