jentus Opublikowano 19 Czerwca 2015 Opublikowano 19 Czerwca 2015 (edytowane) Cześć, problem jest tego typu, że nie mogę uchylić szyberdachu bo sam się po chwili zamyka. Czasami wytrzyma kilka minut i się zamknie. Nawet czasem potrafi się uchylić i po chwili sam zamknąć. Problem jest też taki, że nie zawsze reaguje na otwieranie/uchylanie - muszę pokręcić włącznikiem i dopiero łapie. Czy może to mieć również związek z dziwnym odgłosem jakby uchylania/zamykania czy co one tam robią klap klimatyzacji? Jak wyłączę auto to nonstop coś spod deski rozdzielczej pracuje. Dodatkowo nie zapala mi się światło jak otwieram drzwi kierowcy, nie pokazuje się też informacja o ich otwarciu na fisie. A4 B6 rocznik 2002 1.9 TDI Edytowane 19 Czerwca 2015 przez jentus
Kazek 1.9 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Vag kolego pokaże w czym problem ... żarówki do przepatrzenia bezpieczniki wiązka drzwi oraz w lampce , w klimie pewnie silniczek ci jakiś pracuje musisz sciągnąć schowek przepatrzeć co i jak a na vagu tez ci pokaże co tam sie dzieje .. jak coś jakieś silniczki jeszcze mam gdy ci sie jakiś ześwirował to tak przy okazji ... co do szyberdachu to sprawdz czy nie ma gdzieś zwarcia wody syfu przeczyść itp popatrz na prowadnice ..styki przycisków pewnie zawalone syfem ..
Jog Opublikowano 19 Czerwca 2015 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Problem z szyberdachem wałkowany już kilka razy, do przeczyszczenia sterowanie nim, tak jak kolega wyżej pisze kabelek i do przodu
Goofy Opublikowano 20 Czerwca 2015 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Tak jak kolega wyzej mowi. Trzeba czyscic tez miałem ten problem wysłane z Commodore 64
bubers Opublikowano 2 Września 2015 Opublikowano 2 Września 2015 Koledzy mozecie podpowiedziec co konkretnie trzeba wyczyscic ? - moj tez nie reaguje albo sie sam zamyka Moj mechanik stwierdzil zeby wymienic pokretlo od sterowania...
Piotrek81 Opublikowano 5 Września 2015 Opublikowano 5 Września 2015 mialem to samo,szyber wariwal jak chcial,wymienilem pokretlo otwierania i wsio dziala juz kilka lat
fileo Opublikowano 5 Września 2015 Opublikowano 5 Września 2015 Płyn do styków elektrycznych i w drogę.
kdawid Opublikowano 6 Września 2015 Opublikowano 6 Września 2015 Koledzy mozecie podpowiedziec co konkretnie trzeba wyczyscic ? - moj tez nie reaguje albo sie sam zamyka Moj mechanik stwierdzil zeby wymienic pokretlo od sterowania... i miał rację tylko nie trzeba go odrazu wymieniać. Wystarczy w nim wyczyscić styki i problem ustąpi.
Rekomendowane odpowiedzi