august Opublikowano 26 Października 2008 Opublikowano 26 Października 2008 Witajcie. Wiem, że temat wałkowany wielokrotnie, ale ciężko mi się w tym połapać. Mam B5 przed liftem i radio gamma. Wszystko jest idealnie - brakuje tylko CD. Przeczytałem wiele i doszedłem do wniosku, że najlepiej będzie zmienić radio na inne ori i kupić zmieniarkę mp3. Czego wymagam od radia - ori, wszystko ma działać. Regulacja podświetlenia, GALA (ważne), itd - możliwość podpięcia zmieniarki mp3 - nie chcę problemów z regulacją głośności Czy jedyna opcja dla mojej audi to Audi Concert? http://www.allegro.pl/item449895929_audi_concert_idealne_rachunek_radio_karte.html#gallery Podsumowując za taki zestaw zapłacę ok. 600zł. Sporo, ale nie widzę alternatywy dla ori niestety... Proszę o potwierdzenie przed zakupem czy dobrze myślę.
biedruch Opublikowano 27 Października 2008 Opublikowano 27 Października 2008 pamiętaj, że te concerty też mają problemy z reg głośności!! Mam takiego samego własnie z tym problemem. Napisz z łaski swojej, jaką zmieniarkę masz na oku??? pzdr
august Opublikowano 27 Października 2008 Autor Opublikowano 27 Października 2008 Chodzi o coś takiego: http://emide.pl/xcl/ 1. Czy wszystkie Concerty mają problem z regulacją? - czy da się to definitywnie naprawić? 2. Jest jakieś inne ori radio z obsługą zmieniarki i bez CAN? 3. Czy Concert ma GALA? - nie widzę nigdzie na panelu takiego napisu...
201ty Opublikowano 27 Października 2008 Opublikowano 27 Października 2008 1. Na pewno te produkowane przez Blaupunkt'a. Panasonic'i ponoć były OK. Znana mi na dzień dzisiejszy forma naprawy tego radia to wymiana procka(koszt około 120zl). Problem prawdopodobnie powróci po kilku latach. Aktualnie rozgryzam temat alternatywnej naprawy. Jeżeli mój pomysł wypali będzie to naprawa skuteczniejsza i tańsza od wymiany procka. Niestety najwcześniej zacznę coś dłubać dopiero pod koniec listopada. 2. Nie wiem. 3. Potwierdzam, mój concert z '98 ma GALA.
Rekomendowane odpowiedzi