audi2028 Opublikowano 27 Października 2008 Opublikowano 27 Października 2008 Witam mam problem z moja a4 przy spokojnej jezdzie jakos dziwnie wibruje motor (drży) na desce temp cieczy to ok70 stopni nawet przy długiej trasie. Na kompie wyskoczyły błedy nie pamietam kodow Moze ktos mi jakos pomoc
chudineze Opublikowano 27 Października 2008 Opublikowano 27 Października 2008 Musisz podać kody żeby ci pomóc. A z opisu wynika że silnik nie dogrzany prawdopodobnie termostat do wymiany.
audi2028 Opublikowano 27 Października 2008 Autor Opublikowano 27 Października 2008 wymieniłem czujnik ale chyba wsadzili mi zły (chodzi o parametry) bo nie ma roznicy napewno był błąd g62 i jakis odnosnie sady lambda
chudineze Opublikowano 27 Października 2008 Opublikowano 27 Października 2008 Jaki czujnik od czego? Kody błędów na forum Jakiś błąd sondy jaki. Dajesz problem typu coś mnie boli ale nie wiem gdzie ale mnie boli. Określ się bo jest ogrom możliwości naprawy danych problemów. Wiem, że jesteś nowicjuszem ale poczytaj regulamin zapoznaj się z FAQ poszczególnych działów i będziesz wiedział co napisać i jak opisać problem
audi2028 Opublikowano 27 Października 2008 Autor Opublikowano 27 Października 2008 czujnik temperatury płynu chłodzacego
sparki Opublikowano 27 Października 2008 Opublikowano 27 Października 2008 Wymieniłeś czujnik a nie pomyślałeś o termostacie ??? Zvaguj sie jeszcze raz tym razem zapisujac kody bledów
audi2028 Opublikowano 27 Października 2008 Autor Opublikowano 27 Października 2008 zrobie to tylko musze za to płacic bo sam nie mam takiej mozliwosci moze poradzisz jak by to zrobic mniejszym kosztem niz warsztat
sparki Opublikowano 27 Października 2008 Opublikowano 27 Października 2008 W dziale diagnostyka VAG dowiesz się wszystkiego gdzie i jaki kupić interfejs. Ja swojego niestety nie posiadam wiec w vagowaniu nie pomoge
Yelo Opublikowano 27 Października 2008 Opublikowano 27 Października 2008 Niedogrzanie to ewidentnie wina termostatu, a nie czujnika Napisz w jakiej sytuacji drży, przy jakich obrotach, prędkościach, czy przy przyspieszaniu, co się dzieje na jałowym biegu itp. Błąd sondy lambda - jak dawno kupiłeś auto?
audi2028 Opublikowano 19 Listopada 2008 Autor Opublikowano 19 Listopada 2008 Witam byłem ostatnio u mechanika i na vagu wyskoczył bład 16500 i16518 wymieniłem czujnik i tera temp stoi na 75 stopni chyba pora na termostat Co do tych wibracji to nie wiem czy te błedy maja cos z tym wspulnego wallbash wallbash
Rekomendowane odpowiedzi