Skocz do zawartości
IGNOROWANY

nie można uruchomić silnika, rozrusznik nie działa.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wtrysk na 1cyl zaczyna padać a 4ty prubuje go ratować. Po za tym synchronizacja walka wydechowego po za dopuszczenia tolerancja.+/- 7,6* u ciebie jest ponad 8*

Niby silnikiem nie idzie obrucic a silnik widzę że chodził jak robiłeś diagnozę....

Z kąt taka diagnoza , jak na pierwszym cylindrze silnik osiąga najlepsze parametry, a na czwartym najgorsze ? :naughty:

Nagraj filmidło z dobrym dźwiękiem, może będzie łatwiej coś wydumać w temacie przyczyny głośnej pracy motorówki :decayed:

Opublikowano (edytowane)

Już poprawiłem swoją myśl.
Wałek wydechowy jest przestawiony. Trzeba go ustawić względem do walka ssącego.bo nawet w gr 015 masz.spalanie 2L na b.j gdzie powinien niedaleko 1L (0,5-0,8L)....
Co do chłodniczki,trzeba ją zdemontować i pospawać ja u siebie tagiem topiłem.

Edytowane przez SotoM
Opublikowano (edytowane)

Witam , nagrałem filmik telefonem, mam nadzieje że coś usłyszycie niepokojącego

https://youtu.be/4iW78NjB10k

https://youtu.be/0IhWPmcVkaQ

Dodzwoniłem sie dzisiaj do jednego mechanika, po powiedzeniu mu co mi się stało stwierdził że trzeba wymienić cały rozrząd, mi sie wydaje że jak już to wystarczy pasek bo rozrząd był wymieniany w salonie Audi Rzeszów w listopadzie i zrobiłem na nim 20k km.

Edytowane przez lukgem
Opublikowano

Wymiana rozrządu nic tu nie poskutkuje... Silnik pracuje równo lecz coś w nim jest uszkodzone ze taki dziwny mam gang silnika. Ja bym ustawił porządnie najpierw rozrząd, zapalił bym i jeśli tłoczenie nie zniknie to trzeba odsłuchać silnik skąd ten hałas dochodzi