piotrsob1 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Wtrysk na 1cyl zaczyna padać a 4ty prubuje go ratować. Po za tym synchronizacja walka wydechowego po za dopuszczenia tolerancja.+/- 7,6* u ciebie jest ponad 8* Niby silnikiem nie idzie obrucic a silnik widzę że chodził jak robiłeś diagnozę.... Z kąt taka diagnoza , jak na pierwszym cylindrze silnik osiąga najlepsze parametry, a na czwartym najgorsze ? Nagraj filmidło z dobrym dźwiękiem, może będzie łatwiej coś wydumać w temacie przyczyny głośnej pracy motorówki
SotoM Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 (edytowane) Już poprawiłem swoją myśl.Wałek wydechowy jest przestawiony. Trzeba go ustawić względem do walka ssącego.bo nawet w gr 015 masz.spalanie 2L na b.j gdzie powinien niedaleko 1L (0,5-0,8L)....Co do chłodniczki,trzeba ją zdemontować i pospawać ja u siebie tagiem topiłem. Edytowane 20 Sierpnia 2015 przez SotoM
lukgem Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 (edytowane) Witam , nagrałem filmik telefonem, mam nadzieje że coś usłyszycie niepokojącego https://youtu.be/4iW78NjB10k https://youtu.be/0IhWPmcVkaQ Dodzwoniłem sie dzisiaj do jednego mechanika, po powiedzeniu mu co mi się stało stwierdził że trzeba wymienić cały rozrząd, mi sie wydaje że jak już to wystarczy pasek bo rozrząd był wymieniany w salonie Audi Rzeszów w listopadzie i zrobiłem na nim 20k km. Edytowane 20 Sierpnia 2015 przez lukgem
SotoM Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Wymiana rozrządu nic tu nie poskutkuje... Silnik pracuje równo lecz coś w nim jest uszkodzone ze taki dziwny mam gang silnika. Ja bym ustawił porządnie najpierw rozrząd, zapalił bym i jeśli tłoczenie nie zniknie to trzeba odsłuchać silnik skąd ten hałas dochodzi
Rekomendowane odpowiedzi