Opublikowano 7 Października 201510 l Wybaczcie, że jeszcze zaśmiecam temat, ale czy jest tutaj ktoś kto by pomógł w sprawdzeniu przed kupnem E61 530xi w automacie? Auto jest koło wawy.
Opublikowano 7 Października 201510 l www.mautoczesci.pl lub http://acs-serwis.pl/ Sprawdzone serwisy BMW w Warszawie.
Opublikowano 10 Października 201510 l Autor soolek, w Raszynie ogarną też wymianę oleju w skrzyni? Jeśli nie, to gdzie?
Opublikowano 10 Października 201510 l soolek, w Raszynie ogarną też wymianę oleju w skrzyni? Jeśli nie, to gdzie? Nie wiem. Osobiście z nich nie korzystałem nigdy, ale opinie co do fachowości mają bardzo dobre. Gorzej z czasem podobno. Podejrzewam, że raczej to zrobią. Ewentualnie poszukaj jakiegoś serwisu skrzyń biegów, bo w automacie się chyba dynamicznie wymienia olej - dobrze kojarzę?
Opublikowano 13 Grudnia 201510 l Autor Co tu tak ucichło? A4 już sprzedana?:-) jest coś w zamian:-) A4 stoi, nie jeżdżę nią praktycznie... Jak wszystko pójdzie zgodnie z planem, to zostanie w klubie, ale w innych rękach na początku 2016 Co później nie wiem... albo kupię drugie mniejsze auto, albo po prostu odłożę kasę na kolejne 4 kółka. E61 na razie śmiga bez problemów. Padło mi tylko radio - wyszykuje tylko 2-3 stacje radiowe, co ciekawe stało się to podczas zmiany opon na zimowe Czasami wyskakuje mi też błąd lewarka skrzyni. Jedna obserwacja - chciałem na przyszły sezon zmienic opony z run flatów na normalne, ale jak założyłem nowe zimówki (zwykłe), to kompletnie zmieniłem zdanie... auto na run flatach prowadzi się o wiele lepiej. Jest sztywniejsze, stabilniejsze, układ kierowniczy jest dużo czulszy w użytkowaniu... jestem mocno zdziwiony
Opublikowano 13 Grudnia 201510 l W moim temacie pisałem o module antenowym, moze to byc to, normalna przypadłość w e61, w spojlerze, gdzie masz 3 światło stop jest ten moduł, odkręc go i sprawdź czy pod nim nie ma wody Objawy: mało fal radiowych łapie i centralny coraz słabiej działa z pilota Ja to wczoraj ogarnalem, nowy moduł i programowanie kolczyków pomogło
Opublikowano 16 Grudnia 201510 l Dobre letnie opony nie run flat i bedzie sie rownie dobrze prowadzic a komfort o wiele wiekszy, runflaty to straszne g.....
Opublikowano 27 Grudnia 201510 l Autor Doradzi ktoś jak najlepiej poradzić sobie z wyeliminowaniem klapek? Bo wiem, że są już różne rodzaje zaślepek na rynku. Pierwotnie miałem założyć nowy kolektor, ale jednak koszt jest spory.
Opublikowano 27 Grudnia 201510 l Na racingforum ktoś kiedyś sprzedawał zestawy do usuwania. http://www.racingforum.pl/Zalepki-kolektorlw-ssAecych-NOWOAe-t128317.html
Opublikowano 27 Grudnia 201510 l mautoczesci albo auto classic raszyn. Na pewno Ci to ogarną albo przynajmniej powiedzą co kupić.
Opublikowano 28 Grudnia 201510 l http://www.aditech.net.pl/index.php/kategoria/zaslepki-kolektorow Tu kupowałem, polecił mu stronkę DZIADEK jak jeszcze był na forum
Opublikowano 9 Stycznia 201610 l Autor Powiem Wam, że jestem pod wrażeniem jak to auto poradziło sobie ze śniegiem. Obawiałem się zimy, ale na dobrej nowej zimówce jest naprawdę super. Miałem stromy wyjazd z garażu, zaśnieżony i auto wyjechało bez żadnego problemu. Tak samo na świeżym śniegu i błocie pośniegowym - auto jest absolutnie przewidywalne, prowadzi się pewnie, DTC działa znacznie lepiej niż ESP w Audi. Dodam, że mam 245 na zimę
Opublikowano 9 Stycznia 201610 l Powiem Ci ,że ja też jestem bardzo miło zaskoczony zachowaniem na śniegu, myślałem że będzie tragedia a jest bardzo dobrze. Opony Pirelli Sottozero III o szerokości 245 u mnie sprawdzają się rewelacyjnie a DTC jak pisałeś działa dużo lepiej niż ESP. Ja po krótkim teście na śniegu jestem bardzo zadowolony
Opublikowano 9 Stycznia 201610 l Autor Jako ciekawostka - czasami wyjeżdżam z biura razem z kumplem, on S3 8P stock 60k przebiegu, na suchym do 100 nasze auta idą równo, wczoraj w błocie pośniegowym też
Opublikowano 9 Stycznia 201610 l Chyba kumpel ma letnie opony w tym S3 Albo nie ogarnia manuala... To manual? Dużo można zgubić na zmianie biegów. Co do zimy i RWD, to najwięcej narzekają właśnie Ci, którzy nigdy nie mieli okazji tego sprawdzić w praktyce.
Opublikowano 19 Stycznia 201610 l Autor Manual, na suchym traci właśnie na zmianie biegów. To żadne miarodajne przejazdy, trzebaby pewnie zrobić ich z 5+. A z tym błotem pośniegowym... to oczywiście był też czarny asfalt, bo na czystym śniegu to wiadomo, że nie byłoby co porównywać Panowie, z innej beczki... zastanawiam się nad 19" na lato. Ktoś poleci jakieś fajne koło? Bo kompletnie nie jestem w temacie kółek do BMW Podobają mi się klasyczne wieloramienne stylingi z M5 e60/61, ale chętnie kupię cos aftermarketogwego w ludzkiej kasie.