Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AMB] robienie chipa w firmie bez hamowni 4WD ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , mam zamiar "poprawić osiągi" w firmie ECUSOFT w Bielsku (krążą o nich różne opinie , dlatego jeśli ktoś ma jakieś świeże to proszę o podzielenie się spostrzeżeniami ) . czy robienie tego w firmie nie posiadającej hamowni quattro to dobry pomysł ? chodzi o to czy można jakoś namacalnie potwierdzić wyniki ich pracy .

najbliższa hamownia w "okolicy" jest podobno w Gliwicach i nie bardzo chce mi sie tam podjeżdzać .

mam też obawy co do wersji mojego silnika - 1.8t AMB 170PS były robiona chyba tylko na rynek USA i nie wiem czy nie będzie jakiś dodatkowych problemów ...

z góry dzięki za pomoc.

PS - przedewszystkim na początku powinienem zapytać o to jak sprawdzić czy w aucie nie było już coś robione ze softem .

Jest przywiezione z USA . nie znam jego historii .

ma założony wydech Magnaflow , turbo timer ,wskażnik doładowania i zawias KONI .

przy tych przeróbkach coś niebardzo chce mi się wieżyć że poprzedni właściciel Hamerykanin nie chipował tego autka , tym bardziej że spalanie jest moim zdaniem trochę za duże jak na 170ps , a nie mam możliwości porównania mocy z innym autem z podobnym 1.8t

czy można to jakoś sprawdzić bez udawania się kilkadziesiąt/kilkaset km na hamownie ?

Opublikowano

1. Wypadałoby najpierw poszukać tutaj: http://www.a4-klub.pl/smf/dobrzy_chiptunerzy-t9450.0.html

2. Bez hamowni jaki sens? Czego się dowiesz o programie?

3. Ludzie pół Polski wyginają w pogoni za mocą, a Ty masz problem przejechać kilkadziesiąt km?

Odwiedź jakiegoś dobrego tunera, zhamuje Ci auto, obejrzy, podpowie coś. :cool1:

Nawet nie wiesz na czym stoisz.

Opublikowano

Można dobrze zchipować autko bez hamowni. Jeśli ktoś ma pojęcie to żadna hamownia nie jest mu potrzebna. Ponadto hamownia to sztuczne środowisko, w odróżnieniu od drogi. Można auto zestroić w warunkach drogowych. W ECU matematyka musi się zgadzać i to jest najważniejsze, a to wszystko powie ci Vag.

:vaglogi: i sprawdz jaka jest masa zasysanego powietrza to dużo ci powie o tym czy masz chipa.