Boski92 Opublikowano 4 Lipca 2015 Opublikowano 4 Lipca 2015 Nie znalazłem odpowiedzi na swoje pytanie na forum więc zapytam, w starych lampach zespolonych miałem halogeny w lampach i instalacja z nich została teraz po zmianie zderzaka i lamp na polifta chcę podłączyć halogeny w zderzaku i tuta nasuwa się moje pytanie, czy wystarczy, że puszczę kabel od halogenów i masę z lamp na dół czy muszę jeszcze coś dodatkowo podłączać?
Jurek2000 Opublikowano 6 Lipca 2015 Opublikowano 6 Lipca 2015 Przedłuż tylko kable i będziesz wszystko ok.
Boski92 Opublikowano 10 Lipca 2015 Autor Opublikowano 10 Lipca 2015 No właśnie nie jest OK, bo jak włączę światła drogowe to halogeny gasną, gdyż w starych lampach było jakieś zabezpieczenie przeciw przegrzaniu lampy i to zabezpieczenie nadal działa.
jacek70 Opublikowano 10 Lipca 2015 Opublikowano 10 Lipca 2015 Halogeny mogą świeciść tylko z postojówkami lub z postojówkami+mijania. Z drogowymi nie mogą świecić bo to zabronione. Czyli masz dobrze.
Boski92 Opublikowano 10 Lipca 2015 Autor Opublikowano 10 Lipca 2015 ok, dzięki za rady, zobaczę jak to jest jeszcze u kolegi w audi czy mu świecą wraz z drogowymi światłami, jeżeli nie to wszystko będzie OK
Boski92 Opublikowano 10 Lipca 2015 Autor Opublikowano 10 Lipca 2015 (edytowane) Zadam jeszcze jedno pytanie tutaj, żeby nie zakładać nie potrzebnie tematu, chciałbym zrobić tak, że jak pociągnę manetkę od świateł do siebie, aby komuś mrugnąć światłami długimi, to żeby wraz z nimi mrugały halogeny, ale tylko wtedy kiedy mrugnę do kogoś światłami, a nie jak włączę światłą drogowe, gdzie należy podłączyć kabelek, aby to tak działało? Kiedyś na internecie widziałem filmik jak to wygląda jak znajdę to podeślę. Dokładnie chodzi mi o takie coś jak na filmiku Edytowane 10 Lipca 2015 przez Boski92
Rekomendowane odpowiedzi