Pavetti Opublikowano 6 Lipca 2015 Opublikowano 6 Lipca 2015 (edytowane) Witajcie. Otóż problem z moimi lampami jest następujący: jeżeli chodzi o sterowanie nimi z auta (pokrętło) jest niby wszystko ok- silniczek pracuje, (drugi robiłem wczoraj), lampy nieco się ruszają i to tyle. Nie działa natomiast ręczna regulacja. Wczoraj wyciągałem lampy, bo musiałem naprawić właśnie regulację elektryczną w jednej: Włożyłem krzyżaka, pokręciłem... trybik wraz z ośką chodzą jak powinny, natomiast lampy ani drgną. Ten pierwszy ma wszystkie ząbki. Czyżbym musiał znowu rozbierać lampy całkowicie i sprawdzać? Co jeszcze może być przyczyną? Dodatkowo dopiszę, że jak wymieniałem światła dzienne, to odblask wewnątrz reflektora w jednej lampie jest bardzo ruchomy, drugi jest nieco sztywniejszy zatem powinno działać, jednak nie działa. Może jest złamana te "ośki" od regulacji wewnątrz lampy? Edytowane 6 Lipca 2015 przez Pavetti
Joziek79 Opublikowano 6 Lipca 2015 Opublikowano 6 Lipca 2015 A silniczki zapieły się w uchwyty? Ta kulka na końcu musi wejść w swoje gniazdo na wcisk.
Pavetti Opublikowano 6 Lipca 2015 Autor Opublikowano 6 Lipca 2015 (edytowane) A silniczki zapieły się w uchwyty? Ta kulka na końcu musi wejść w swoje gniazdo na wcisk. Tak, po to właśnie wyciągałem lampy i ten na zdjęciu nie trzymał się kupy, drugi był ok. Inaczej by nie działało ustawianie z auta (I,II,III) i to jedyna regulacja, która "działa". Edytowane 6 Lipca 2015 przez Pavetti
Rekomendowane odpowiedzi