Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ABC]Wyświetlacze i kontrolki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam w mojej a4 którą mam od trzech dni wyświetlacz temperatury zewnętrznej nie działa.Co moze być przyczyną? Na samym dole na środku panelu znajdują sie dwa wyświatlacze w kształcie prostokątnym jeden nad drugim., z tego co wiem jeden powinien wyświetlać temperaturę zewnętrzną który nie działa a drugi który też nic nie wyświetla nie mam pojęcia od czego jest(aktualne zużycie paliwa?). Jeśli wiec ktoś wie od czego jest ten drugi niedziałający wyświatlacz z góry dziekuje za odpowiedź.Mam jeszcze pytanie czy w a4 włączenie świateł przeciwmgielnych i do jady dziennej jest sygnalizowane kontrolką bo u mnie takowa się nie zapala....Z góry dziekuję za odpowiedź.

Opublikowano

co do licznika, musisz wyciągnąć licznik i zobaczyć czy masz tam wyświetlacz czy tylko zaślepkę, nie wszystkie auta miały wyświetlacz, ten drugi wyświetlacz jest od automatycznej skrzyni biegów, pokazuje biegi, co do świateł przeciwmgielnych, na włączniku zapala się trójkącik jak wciśniesz przycisk, co do świateł mijania to nie ma sygnalizacji żadna kontrolka na desce, można sobie dorobić, znajdziesz instrukcje w dziale warsztat.

p.s. prefiksu zapomniałeś dodać