irekherba Opublikowano 28 Października 2008 Opublikowano 28 Października 2008 Mam takie pytanko do kolegów chodzi o wymianę amorków w sedanie,zdjąłem w bagazniku boczki i tam na nadkolach są zaślepki z tworzywa. Czy pod tymi zaślepkwmi będą śruby do amorków. Szukałem i znalazłem że trzeba boczki demontowac w kabinie. Chciałbym tylko wiedziec czy można to zrobic od strony bagaznika. Proszę tylko o krótką odpowiedz (temat poruszany,ale nie mam otym pojęcia).
rikardo Opublikowano 28 Października 2008 Opublikowano 28 Października 2008 Chodzi o boczki oparcia tylnej kanapy. Musisz wymontować siedzisko i wówczas będziesz miał dojście do zaczepów w postaci takich blaszek posiadających trójkątne zakończenie. Te blaszki podginasz do góry i ciągniesz dołem boczek do siebie po czym wypinasz jego górny zaczep. Jak go wymontujesz w górnej części tam gdzie był zaczepiony znajdują się wnęki w których powinna być gąbka. Wyjmij ją i zobaczysz przymocowany amortyzator na dwie śruby z tego co pamiętam to rozmiar klucza chyba 13 i najlepsza do odkręcania jest mała grzechotka. Powodzenia
irekherba Opublikowano 29 Października 2008 Autor Opublikowano 29 Października 2008 Dziękuje slicznie kolego,szerokości
Rekomendowane odpowiedzi